ТОП-3 продуктів від випадіння волосся

Серед головних причин проблеми випадіння волоссся лікарі-трихологи називають ослаблений імунітет, стреси і недосипання, авітаміноз, нестача заліза, монодієти, гормональні порушення. Щоб повернути густоту, довжину і здоров'я волоссю, в першу чергу потрібно збалансувати своє харчування. Які продукти здатні допомогти зупинити випадіння волосся і привести їх у норму?

КВАСОЛЯ
Чим корисна?
«Квасоля - один з найкорисніших продуктів для людини і дуже важлива для зміцнення волосся, - розповідає лікар-гастроентеролог Тетяна Куліш. - Усі бобові - це чудове джерело білка, необхідний для росту волосся, а ще вони багаті залізом, цинком і біотином. Найчастіше ламкість і крихкість волосся виникають саме через брак біотину. Вживайте дві чашки квасолі в тиждень - і ваше волосся буде блискучим і здоровим!»
Як вибрати?
«Якісна квасоля повинна бути максимально сипучою, твердою на дотик, з гладкою поверхнею без пошкоджень, - пояснює експерт з якості продуктів Григорій Іванов. - Відмовтеся від покупки квасолі, якщо вона має зморшкувату поверхню і м'яка на дотик. Дірочки на бобах - ознака того, що нею вже поласували жучки. Таку квасолю краще не брати».
КЕФІР
Чим корисний?
«Молочні продукти, в тому числі кефір - відмінне джерело кальцію, найважливішого мікроелемента для зростання і зміцнення волосся, - говорить лікар-гастроентеролог Наталія Харченко. - Також в молочних продуктах міститься козеїн, який запобігає випадінню волосся і покращує колір шкіри. А ще - бореться з хронічною втомою, стресами і безсонням. Найкраще пити кефір за пару годин до сну. Так кальцій засвоюється краще, ніж якщо випити стаканчик корисного напою безпосередньо перед тим, як лягати спати».
Як вибрати?
«Натуральний кефір складається тільки з молока і закваски кефіру гриба, - розповідає експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик. - Кефір повинен бути білим, без грудочок і неприємного запаху. Жовтуватий відтінок, як і роздута упаковка, говорить про те, що напій заграв. Якщо термін зберігання продукту перевищує 14 днів, значить, в ньому присутні консерванти».
ЛОСОСЬ
Чим корисний?
«Червона риба має в складі поліненасичені жирні кислоти омега-3, які необхідні для здоров'я шкіри голови і блиску волосся, - пояснює лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна. - Їх брак призводить до сухості шкіри голови, а волосся виглядає виснаженими. Також риба - відмінне джерело білка. А, як відомо, волосся складаються на 80% з білка кератину. У рибі багато вітаміну В12 і заліза, які також живлять і зміцнюють наші локони. Щоб отримати максимальну користь, червону рибу рекомендується вживати в їжу регулярно, 2-3 рази в тиждень по 100-150 г в день».
Як вибрати?
«У свіжої риби повинні бути блискучі очі і рівномірно забарвлені червоні зябра без слизу, - розповідає експерт з якості та безпеки продуктів харчування Олена Сидоренко. - сірувато-коричневі зябра говорять про те, що риба давно лежить на прилавку. Також попросіть продавця натиснути пальцем на м'якоть риби. Вона повинна бути достатньо пружною і швидко відновлювати форму. Якщо у риби різкий кислий запах, а м'ясо риби легко відділяється від кісток - її термін зберігання давно пройшов».

Ще більше інформації про продукти, які допоможуть зупинити випадіння волосся, - у випуску ток-шоу «Корисна програма»: https://youtu.be/iuV1HyWqfOU
Рейтинги найпопулярніших і корисних продуктів харчування, а також поради експертів, як вибрати якісні товари, - в ток-шоу «Корисна програма». Дивіться з вівторка по суботу о 10:00 на «Інтері».
Текст і фото - пресслужба Інтер
ДО ТЕМИ:
«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для здорових та міцних зубів
«Корисна програма»: ТОП-3 поживних продуктів для швидкого перекусу
«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів, які замінять цукор

Курячий послід для плодових дерев: чи варто використовувати та які культури його "люблять"

Курячий послід давно здобув популярність серед садівників завдяки своїм унікальним властивостям. Його вважають ефективним органічним добривом, що сприяє гарному росту і рясному плодоношенню яблунь, груш, слив та інших плодових дерев.
переглядів: 167
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 825
Взуття для походів: як правильно обрати і чому це має значення в горах

Гірський похід — це не просто свіже повітря і пейзажі. Це випробування на витривалість, планування і правильний вибір спорядження. Однією з ключових речей у кожному маршруті є взуття. Саме воно відповідає за вашу стабільність, безпеку та комфорт протягом усього шляху.
переглядів: 237
Смачне на вечерю: печеня по-домашньому

Ця страва — справжня кулінарна класика, яка здатна створити атмосферу затишку навіть у будень. Готується просто, а смак — знайомий з дитинства.
переглядів: 336
Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури

Ризотто — страва, яка на перший погляд здається простою, але насправді потребує точності та уважності. Один необережний крок — і замість ніжної кремової текстури ви отримаєте розварену кашу або пересушений рис. Втім, є простий спосіб, що допоможе уникнути помилки та досягти бажаного результату.
переглядів: 839