Ми у Facebook
24.08.2020, 13:15

Опозиція хоче скликати в Білорусі референдум

зображення з prm.ua.

Координаційна рада Білорусі заявила, що ініціює референдум, який стосуватиметься змін конституції.
Допис про це розмістила член президії Координаційної ради Ольга Ковалькова, яка на президентських виборах була довіреною особою опозиційної кандидатки Світлани Тихановської.

Ми заявляємо, що діємо тільки в межах білоруської Конституції. Це означає, що ми закликаємо громадян по всій країні розпочати процедуру відкликання депутатів Палати представників (парламенту країни – ред.) і місцевих рад депутатів. Ми починаємо підготовку до проведення референдуму про зміни до Конституції”, – заявила член Координаційної ради.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська. Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну. У Білорусі будинок опозиціонера закидали фарбою. Тіхановська назвала умови, за яких повернеться до Білорусі.





На правах реклами