Посійте зелень після збору урожаю і насолоджуйтеся свіжою цибулею і руколою до кінця осені
Що можна посіяти і висадити під осінь на дачі?
Список не маленький, але можна зупинити увагу на різній зелені, яка ще встигне дозріти до серйозних заморозків.
Салат-латук
Це дуже смачний салат, наповнений вітамінами та мікроелементами. До всього іншого, він ще має приголомшливо декоративний вигляд, і до глибокої осені буде радувати своїх господарів. Латук — найпоширеніший вид салату. Досягає зрілості через 35-40 днів з моменту посадки при температурі +10+17°С, спеки не любить, тому вересень — найкращий час для вирощування цього салату. А якщо не встигне дозріти на відкритому ґрунті — накрийте його поліетиленовою плівкою.
Китайська капуста
Цей різновид капусти не має нічого спільного з пекінською капустою! Китайська капуста утворює не качан, а розетку зеленого листя на довгих м'ясистих ніжках. Вона стійкіша до холоду, ніж пекінська, і відмінно росте при температурі +14+18°С, для повного дозрівання (залежно від сорту) китайській капусті знадобиться від 40 до 60 днів.

Рукола
Рослина потребує постійного поливу, її листя мають оригінальний гірчично-горіховий гострий присмак. Рукола не боїться заморозків до -5-7°С. Рукола добре переносить низькі температури, оптимально для її росту +14+18°С. Для дозрівання її листю потрібно 25-30 днів після посіву.
Шпинат
Шпинат — ще один представник холодостійких рослин. Любить рясний полив. Оптимальна температура для росту цієї зелені + 15+19 °С, влітку його спеціально ховають в тіні, спеки він не любить, а ось осінь для шпинату саме «те» для його росту і розвитку. Через 30-50 днів після посіву ця багата вітамінами зелень готова до вживання.
Крес-салат
Цей різновид салату — крес-салат — в серпні-вересні особливо смачний, насичений безліччю вітамінів, пишний і кучерявий на вигляд. За смаком нагадує гірчицю і хрін. Багатьом подобається, до того ж він дуже корисний. Він самий швидко дозріває з усіх представників салатів: 12-17 днів від посадки до збору — і його можна подавати на стіл.
Гірчиця салатна
Гірчиця буває трьох сортів: біла, чорна і сиза. Дозріває швидко — через 2-3 тижні після посіву. Витримує заморозки до -5-7°С, якщо урожай зібраний не весь — його потрібно закопати в землю: це поліпшить якість грядок і позбавить їх від дротянки.

Зелений горошок
Зелений горошок навряд чи дозріє на грядках повторно. Він ніжніший. Але якщо погода не стане лякати різкими перепадами температур — горох може дозріти: він проростає навіть при температурі +1+2°С, а сходи витримують до -5°С. Оптимальна температура для нього +18°С. Ну, а якщо стручки не встигнуть дозріти — сходи гороху можна порубати і закопати в грядки. Це прекрасне добриво на майбутній рік. Те ж саме можна виконати і з рештою зеленню, яка не встигла дозріти на грядках до сильних морозів.
Всі перераховані рослини можуть порадувати вас зеленню ще цього року. Але пізніше, у другій половині вересня, вже можна приступати до посіву цибулі, часнику, щавлю, кропу, петрушки і так далі, які порадують сходами з настанням весни.

Простий рецепт шоколадного чізкейка

Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне!
переглядів: 855
Як залишатися молодою якнайдовше: дієві поради від спеціалістів

Медики поділилися секретом, як подовжити молодість.
переглядів: 1049
«Укрзалізниця» запустила офіційні канали для інформування пасажирів приміських поїздів

АТ «Укрзалізниця» зробила ще один крок назустріч пасажирам приміського сполучення, запустивши офіційні інформаційні канали у популярних соціальних мережах – Telegram, Viber та WhatsApp.
переглядів: 319
У Рівному через аварію тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях

Сьогодні, 6 квітня, з 10:30 у Рівному тимчасово припинено водопостачання на вулицях Здолбунівській та Сердечній.
переглядів: 302
Як точно відміряти борошно без кухонних ваг: практичні поради для кулінарів

У світі кулінарії точність має вирішальне значення, особливо коли йдеться про випічку. Один зайвий грам — і тісто вже не піднімається, а торт втрачає очікувану текстуру. Саме тому так важливо правильно дозувати інгредієнти, зокрема борошно — основу більшості хлібобулочних виробів та десертів.
переглядів: 373