Ми у Facebook
24.11.2020, 10:00

Чому вранці категорично не можна їсти солодке

Експерти розповіли, чим небезпечне вживання солодкого на голодний шлунок
Вживати солодке на порожній шлунок небезпечно - це підвищує ризик розвитку діабету. За словами медиків, солодощі містять швидкі вуглеводи, які краще вживати тільки після основного прийому їжі. В іншому випадку вони швидко всмоктуються, і організм виділяє більше гормону інсуліну, ніж потрібно, пише glavred.info.

"Якщо протягом дня людина відчуває занепад сил і відчуває запаморочення, яке проходить після вживання солодкого, це говорить про падіння рівня інсуліну в крові. Такі люди повинні харчуватися не рідше ніж раз на 2,5 - 3 години", - кажуть ендокринологи.

А ось вчені з Університету Маккуорі в Сіднеї заявили, що неправильний вибір продуктів для споживання вранці загрожує порушеннями і наслідками для роботи головного мозку.



Вчені встановили, що вживання жирних і солодких сніданків, таких як круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби або солодкі мюслі, можуть привести до негативних змін в головному мозку всього за чотири дні. Зокрема, ці продукти здатні значно знижувати мозкову активність. Так, дослідники стверджують, що споживання вранці продуктів з високим вмістом жирів і цукру може призвести до втрати здатності до навчання і пам'яті, пише ukrhealth.

За словами вчених, точна причина, яка викликає негативні зміни в мозку, невідома і потребує подальшого розслідування. Однак, науковий співробітник університету в Сіднеї Домінік Тран впевнений, що на зниження розумової активності впливають зміни рівня глюкози в крові, який значно збільшується через неправильні і нездорові сніданки.





На правах реклами