Ми у Facebook
24.02.2021, 21:50

У Міністерстві освіти опублікували рекомендації щодо роботи шкіл в умовах карантину

Міністерство освіти і науки опублікувало рекомендації для роботи закладів загальної середньої освіти в умовах адаптивного карантину.
У [url=https://mon.gov.ua/ua/npa/shodo-zapobigannya-poshirennyu-gostroyi-respiratornoyi-hvorobi-covid-19-sprichinenoyi-koronavirusom-sars-cov-2-ta-zaprovadzhennya-novih-obmezhuvalnih-protiepidemichnih-zahodivрекомендаційному листі[/url] МОН роз’яснює особливості роботи шкіл з 24-го лютого і наголошує на пріоритетах роботи закладів у цей період.

Відповідно до постанови Уряду №104, з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України запроваджено адаптивний карантин.

Залежно від епідемічної ситуації, на території України в цілому або на території окремих регіонів встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

З 24 лютого на території України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, забороняється:

● відвідувати школи учням у тому разі, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 перебуває більше, ніж половина здобувачів освіти та персоналу закладу;

● проводити у школах масові заходи за участю учнів з більше, ніж одного класу та за присутності глядачів;

● проводити масові заходи за участю більше, ніж однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі/території або з наповненістю залів понад 50% місць.

У МОН наголошують, що у разі встановлення на території регіону "червоного" рівня забороняється відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Пріоритетом організації функціонування закладів освіти залишається неухильне дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року №50.





На правах реклами