Ми у Facebook
18.04.2021, 17:36

Росія не перекидає свої війська в Білорусь, - головнокомандувач ЗСУ Сергій Наєв

© Штаб ООС / Facebook

Але біля наших меж все ж залишається достатньо велика кількість російських військових.
Росія не перекидає своїх військ в Білорусь, хоча в російських військах триває планова бойова підготовка. Про це під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" розповів головнокомандувач ЗСУ Сергій Наєв.

"Що стосується республіки Білорусь, там нема накопичування збройних сил Російської Федерації. Ми знаємо, що там знаходяться дві військових частини для забезпечення Балтійського флота - це накшталт вузла зв'язку. Були навчення спільні збройних сил Російської Федерації і республіки Білорусь, там залучався спецназ, але підрозділи Російської Федерації вийшли з території республіки Білорусь. Ми відслідковуємо: йде планова бойова підготовка збройних сил республіки Білорусь, - розповів Наєв. - Там (у Придністров'ї - ред.) немає також ніякого ані накопичування, ані підготовки до якихось там локальних активних бойових дій по відношенню до України", - сказав Сергій Наєв.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Нагадаємо, розгортання особового складу ЗС Російської Федерації на кордоні з Україною може тривати до 20 квітня. Росія проводить навчання у Чорному морі із винищувачами.





На правах реклами