Ми у Facebook
23.04.2021, 19:08

На варті психічного здоров’я воїнів

зображення з facebook.com/pressjfo.news

23 квітня в Україні традиційно відзначають всеукраїнський День психолога. За роки збройної агресії Російської Федерації на Сході України робота психологів набула нового змісту і повноцінно увійшла в усі сфери діяльності нашого війська.
В умовах бойових дій військовослужбовці і цивільні особи, які зазнали психологічних травм, потребують кваліфікованої допомоги саме військового психолога, який краще за інших знає специфіку військової діяльності.
В лавах Збройних Сил України є чимало фахівців, які допомагають воїнам проходити через складні життєві ситуації та знаходити в собі потенціал, аби рухатися далі. Однією з тих, хто сьогодні стоїть на варті психічного здоров’я українського воїнів є Олена Полуянова – офіцер-психолог Збройних Сил України.

Дівчина ще з дитинства мріяла пов’язати своє життя з психологією. Проте початок російської збройної агресії спонукав Олену поєднати дитяче захоплення з військовою справою.

У 2014 році дівчина вступила до військового навчального закладу та стала дипломованим військовим психологом.

Сьогодні Олена виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Дівчина розповідає, що це справа нелегка, але вдячна. Бо немає кращої нагороди ніж усміхнені та натхненні обличчя бойових побратимів.

- Кожен з нас воює на своєму місці. Моя зброя – це емпатія та підтримка особового складу. Бійцям потрібно аби їх не тільки вислухали, а й почули. Знайти правильні слова буває нелегко, але знаю, що хлопцям ще важче, - ділиться дівчина.

Зараз психологічна служба займає важливе місце у Збройних Силах України, адже військовий психолог дає рекомендації командирам з приводу кожного військовослужбовця та працює у різних напрямках.

Про це повідомили з прес-центру ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Санітарним інструкторам важливо зберігати холоднокровність


Поет, який боронить Україну


«Кадровий фронт»

Три брати боронять Україну





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ