11.09.2021, 12:00

Капустяники: рецепт смачних котлет без м'яса

Капустяники – смачна страва зі свіжої капусти. Всього декілька кроків у приготуванні і на вашому столі, будуть хрумкі та золотисті котлети.Подавати їх можна гарячими чи холодними, а також в якості гарніру.
Інгредієнти:

Білокачанна капуста 0,5 кг.;
Ріпчаста цибуля 2 шт.;
Зелень кропу 1 пучок;
Куряче яйце 1 шт.;
Білий хліб 2 скиб.;
Пшеничне борошно 2 ст. л.;
Кухонна сіль;
Чорний перець мелений.

Спосіб приготування:

Пошинкуйте капусту як для салату, занурте її в окріп для бланшування або проваріть в солоній воді протягом 3 хвилин та охолодіть.
З’єднайте її з подрібненою зеленню кропу й ріпчастою цибулею, розмоченими у воді чи молоці хлібом, яйцем, сіллю та перцем.
Додайте пшеничне борошно та все добре перемішайте до однорідності.
Сформуйте звичайні традиційні котлети, запаніруйте в борошні чи в дрібних сухарях. Смажте на пательні в розпеченій олії з обох сторін, накривши кришкою, до золотистого кольору. Щоб котлети були ніжними та повітряними, легенько бризніть на них водою, а після накрийте швидко кришкою, щоб пропарилися. Смачного!
Щасливе Рівне