Ми у Facebook
06.12.2021, 11:58

Які документи потрібні, щоб їхати в інше місто

фото з rv.gov.ua

Діють нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки. Вони актуальні для регулярних та нерегулярних перевезень.
Норми не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.

Для користування міжрегіональним транспортом у регіонах із жовтим та червоним рівнем епіднебезпеки пасажирам потрібно буде мати один із вказаних документів:

оформлений на порталі “Дія” або в однойменному додатку “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації;
іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О, яку можна отримати одразу після процедури у лікаря, який проводив щеплення;
Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке буде чинним рік від дати останнього щеплення. Його можна оформити у лікаря, що проводив щеплення в пункті щеплення закладу охорони здоров'я, або в сімейного лікаря;
негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, чинні 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз;
оформлений на порталі “Дія” COVID-сертифікат на підставі одужання (чинний 105 днів з моменту встановлення діагнозу).


Відповідальність за наявність відповідного документу на автобусних маршрутах несе пасажир, у залізничному та авіатранспорті – перевізник.

Перевізник зобов’язаний проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів.

Норма про наявність документу про щеплення або негативного тесту не стосується неповнолітніх.

Не поширюються нові правила на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів в них не більше п’яти (без врахування дітей до 14 років). Водночас, дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Таким чином, з 21 жовтня для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті можна використовувати або документ про щеплення проти COVID-19, негативний результат тестування на COVID-19 або сертифікат про одужання.

За повідомленням з Рівненської ОДА.

Нагадаємо, з понеділка, 6 грудня, починають діяти нові карантинні правила. У МОЗ пояснили, які документи потрібні та яких правил слід дотримуватися для відвідування громадських закладів, театрів, кіно, кафе, ресторанів, спортзалів, готелів тощо.





На правах реклами