Ми у Facebook
12.12.2021, 15:05

Апельсинові кекси - домашній рецепт смакоти

Повітряні, ароматні та прості у приготуванні кексики. Якщо немає форм для маффінів, можна спекти як один великий кекс.
Інгредієнти:

- Апельсин - 1 шт.
- Вершкове масло - 150 гр
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 130-150 гр
- Ванільний цукор - 10 гр
- Борошно - 200 гр (+/- 50 гр)
- Розпушувач - 10 гр

Приготування:

З апельсина знімаємо цедру (тільки органжеву шкірку, білу частину не чіпаємо). Витиснути сік.
Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця, цедру та сік апельсина. Ретельно перемішати.
Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо. Повинно вийти не круте тісто.
Викладаємо в змащену олією формочки для кексів (кекси піднімуться, заповнюємо на 2/3).
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.





На правах реклами