Ми у Facebook
15.04.2022, 19:15

Легкий рецепт смачної паски

Простий рецепт паски для господинь, що вже розпочали (або планують розпочати) готуватися до Великодня.
Інгредієнти:

- 1 кг борошно ПС
- 0,5 л молоко 3,2% обов'язково ультрапастеризоване.
- 50гр свіжі дріжджі
- 400гр цукру (якщо любите менш солодку візьміть 300гр)
- 6 штук яєць
- 300 гр вершкове масло
- 300гр ізюм з вишнею замоченою в ромі.
- Лимон, ваніль, сіль

Приготування:

У склянці молока розвести дріжджі, додавши 1 год. цукру та щіпку солі. У частину молока, що залишилася, всипати просіяне борошно, додати дріжджі, що спінилися, ретельно перемішати і, прикривши тканинною серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Коли маса збільшиться, додати 6 жовтків, збитих з 1/2 цукру, додати м'яке вершкове масло, родзинки з вишнею і цедру лимона і ще щіпку солі. Наприкінці домішати білки, збиті з іншої 1/2 цукру. Ретельно вимісити.
Відправити тісто форми приблизно на 1/3.
Дати тісту підійти до краю форми.
Перед випіканням змастити зверху яйцем із ч.л. молока. Випікати за 180-200С 45 хвилин.





На правах реклами