19.05.2022, 08:15
Рецепт випічки на щодень: хліб без замісу
Швидкий у приготуванні домашній хліб без замісу, на мінімальному вмісті дріжджів. Ввечері перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, вранці випікаємо буханку.
Хліб без замісу
Ігрндієнти:
400 г борошна
8 г. солі
3 г свіжих дріжджів
325 г. прохолодної води
В миску помістити всі складові, ложкою перемішати до однорідного тіста. Затягти плівкою, залишити на 12 годин на кухонному столі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Білий чи чорний: який хліб корисніший?
Попередньо розігріти духовку до 240 градусів. Дошку сильно присипати борошном, акуратно помістити на нього тісто, кілька разів скласти конвертом (не притискати, акуратно, щоб не пошкодити великі пори), защипнути по верху, перевернути, в нас має вийти тістовий прямокутник (майже квадрат). Припилити зверху борошном, залишити підійти на 15-20 хвилин. Гострим шкрібком (або широким ножем) поділити на двоє. Дуже акуратно перенести на гарячий лист (попередньо прогріти в духовці).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чим відрізняється цілий і нарізний хліб, і який обрати
Обов"язково зверху накрити, в мене є великий нержавіючий. глубокий лоток (фольга для цього не підходить).
Пекти при 240 град. (накрито) 20 хвилин, лоток забрати, допікати при цій температурі ще 12 хвилин.
Витягнути, помістити на решітку для охолодження.

Смачного!
Ігрндієнти:
400 г борошна
8 г. солі
3 г свіжих дріжджів
325 г. прохолодної води
В миску помістити всі складові, ложкою перемішати до однорідного тіста. Затягти плівкою, залишити на 12 годин на кухонному столі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Білий чи чорний: який хліб корисніший?
Попередньо розігріти духовку до 240 градусів. Дошку сильно присипати борошном, акуратно помістити на нього тісто, кілька разів скласти конвертом (не притискати, акуратно, щоб не пошкодити великі пори), защипнути по верху, перевернути, в нас має вийти тістовий прямокутник (майже квадрат). Припилити зверху борошном, залишити підійти на 15-20 хвилин. Гострим шкрібком (або широким ножем) поділити на двоє. Дуже акуратно перенести на гарячий лист (попередньо прогріти в духовці).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чим відрізняється цілий і нарізний хліб, і який обрати
Обов"язково зверху накрити, в мене є великий нержавіючий. глубокий лоток (фольга для цього не підходить).
Пекти при 240 град. (накрито) 20 хвилин, лоток забрати, допікати при цій температурі ще 12 хвилин.

Витягнути, помістити на решітку для охолодження.

Смачного!

Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.UAПереглядів: 6090випічка, хліб без замісу, італійський хліб, хліб на воді, бюджетний рецепт, хліб, споживач
Інші статті рубрики:
Магнітні бурі в липні 2025: список найнебезпечніших днів

Липень 2025 року обіцяє бути насиченим геомагнітною активністю.
переглядів: 608
Готуємо шакшуку на сніданок: простий рецепт для всієї сімʼї

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 103
Напруження та фінанси: детальний астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 110
Що святкують 6 липня: традиції та прикмети

У цей день православні молитовно звертаються до святого Сисоя — покровителя хліборобів.
переглядів: 121
Як вивести плями від фруктів з одягу: дієві поради для господинь

Фруктові плями на улюбленому одязі — справжнє випробування для кожної господині. Вишня, чорниця, полуниця, виноград чи гранат залишають яскраві сліди, які глибоко вбираються у тканину.
переглядів: 215