Ми у Facebook
19.05.2022, 08:15

Рецепт випічки на щодень: хліб без замісу

Швидкий у приготуванні домашній хліб без замісу, на мінімальному вмісті дріжджів. Ввечері перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, вранці випікаємо буханку.
Хліб без замісу

Ігрндієнти:
400 г борошна
8 г. солі
3 г свіжих дріжджів
325 г. прохолодної води

В миску помістити всі складові, ложкою перемішати до однорідного тіста. Затягти плівкою, залишити на 12 годин на кухонному столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Білий чи чорний: який хліб корисніший?

Попередньо розігріти духовку до 240 градусів. Дошку сильно присипати борошном, акуратно помістити на нього тісто, кілька разів скласти конвертом (не притискати, акуратно, щоб не пошкодити великі пори), защипнути по верху, перевернути, в нас має вийти тістовий прямокутник (майже квадрат). Припилити зверху борошном, залишити підійти на 15-20 хвилин. Гострим шкрібком (або широким ножем) поділити на двоє. Дуже акуратно перенести на гарячий лист (попередньо прогріти в духовці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чим відрізняється цілий і нарізний хліб, і який обрати

Обов"язково зверху накрити, в мене є великий нержавіючий. глубокий лоток (фольга для цього не підходить).
Пекти при 240 град. (накрито) 20 хвилин, лоток забрати, допікати при цій температурі ще 12 хвилин.



Витягнути, помістити на решітку для охолодження.



Смачного!





На правах реклами