Ми у Facebook
06.07.2022, 23:38

«Слава Ісусу Христу!»: що казати у відповідь

У християн є свої, особливі привітання. Дізнайтеся, як коректно і правильно на них відповідати.
Про це пояснює духовенство Православної церкви України.

«Слава Ісусу Христу!» – так православні християни традиційно вітають одне одного, відповідаючи: «Слава навіки Богу!». Коли вас вітають словами: «Слава Богу!», відповідайте: «Навіки слава Богу». Коли чуємо: «Христос посеред нас!», то маємо відповісти: «І є, і буде!».

Під час головної події Пасхи Христової – впродовж 40 днів (до віддання свята Пасхи) ми звертаємося один одного пасхальним вітанням: «Христос воскрес!» – і відповідаємо: «Воістину воскрес!».

Від свята Різдва Христового і до Стрітення, вітання звучить так: «Христос народився! або Христос Рождається!» – «Славімо Його!».

На свято Хрещення Господа нашого Ісуса Христа вітаємося: «Христос охрестився!» і відповідаємо: «У річці Йордані!».




Зі Священного Писання знаємо, що Господь наш Ісус Христос часто звіщав як істину і побажання, як одвічне вітання: «Мир вам!». Ці ж слова Він промовив після Свого Воскресіння, коли явився учням-апостолам. Зцілюючи людей від недугів, Ісус Христос промовляв: «Іди з миром!». А посилаючи Своїх учнів на проповідь, Спаситель наставляв: «В який дім увійдете, спочатку кажіть: мир дому цьому» (Лк. 10: 5).

В нинішні складні часи випробувань війною, згадане вітання Господа Ісуса Христа лягає на серце найбільше, бо зараз, як ніколи, розуміємо, що мир – це актуальне привітання і побажання, яке можна тільки висловити, і те, чого всі ми, українці, нині так прагнемо. Cлава Ісусу Христу!

За повідомленням з офіційної сторінки ПЦУ у мережі Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
:

Що значить вираз: "Посипати голову попелом?"


Що таке "Каїнова душа"?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ