Ми у Facebook
16.07.2022, 21:39

OlimpicLab об'єднав Україну та Казахстан

Черговий тур проєкту НОК України #OlympicLab за напрямом «Олімпійські та людські цінності» відбувся у незвичному онлайн форматі.
Він об’єднав спортивні та освітні установи і заклади ряду областей України й Казахстану та був приурочений до 70-ої річниці участі українських спортсменів в Олімпійських іграх. Ініціаторами такого формату виступили Дніпропетровське та Рівненське відділення НОК України.

Президент Олімпійської академії України Марія Булатова запропонувала унікальну презентацію щодо участі наших спортсменів в ХV літніх Олімпійських іграх 1952 року в Хельсінки де зупинилась на цікавих деталях біографії не лише спортсменів, а й їх тренерів.

Далі, про практику олімпійської освіти майбутніх фахівців сфери фізичної культури і спорту розповіла професор кафедри теорії і методики фізичного виховання та адаптивної фізичної культури Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, очільниця осередку Олімпійської академії України в області - Лідія Завацька.



Про участь в Олімпійських іграх, олімпійську освіту школярів та молоді, участь в проєктах НОК України розповів присутнім почесний гість заходу, Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Юрій Зайцев.

Зі здобутками спортсменів Казахстану, історією та розвитком олімпійського руху в країні присутніх познайомили педагоги Карагандинської загальноосвітньої школи імені Нуркена Абдирова Тетяна Бутузова та Ерлан Рахимжанов.

Продовжився захід цікавою презентацією про життя та спортивні здобутки першої олімпійської чемпіонки України Ніни Бочарової, яку підготували учні Рівненського НВК «Колегіум» під керівництвом вчителя фізкультури Олега Левенця, віршованим вітанням учнів Придніпровського ліцею з Дніпропетровської області та спільною розминкою юних учасників з семи областей України.



А на завершення, традиційно, спільне фото всіх учасників проєкту.





На правах реклами