Як зберігати консервацію, щоб банки "не постріляли"
- Вибирайте міцні, зрілі, але не переспілі плоди.
- Не беріть плоди з будь-якими дефектами.
- Вибирайте невеликі плоди. Вони не тільки краще виглядають у банці, але і краще насичуються розсолом або маринадом. Плоди повинні бути приблизно одного розміру і одного ступеня зрілості. Краще брати плоди з тонкою шкіркою.
- Якщо ви зібралися засолювати патісони, кабачки або баклажани, то краще брати молоді плоди з ніжною, тонкою шкіркою.
- Якщо ви нарізаєте овочі, то шматочки їх повинні бути однієї форми і одного розміру.
- Будь-які плоди треба добре промити і піддати короткочасній обробці окропом або паром. Це потрібно не тільки для стерилізації, а й щоб зруйнувалися пігменти, що викликають потемніння плодів.
Не менш важливим етапом консервації є стерилізація банок і кришечок.
До слова, саме через необхідність стерилізації краще брати банки 0,5-0,7 літра. Адже їх простіше рівномірно обробити по всьому об’єму. І банки, і кришки спочатку необхідно добре промити теплим розчином харчової соди (на один літр води – одна чайна ложка соди). Кришки треба проварити кілька хвилин у киплячій воді. Для стерилізації банок існує кілька способів: на пару, кип’ятіння, мікрохвильовка, духовка.
Також майте на увазі, що для кожного виду консервацій існує певна температура зберігання:
- Пастеризовані соління та мариновані продукти – 0-15°C.
- Непастеризована продукція - 0°C -2°C.
- Настеризовані варення та джеми дозволяється зберігати за умов від 0°C до 20°C.
- Непастеризовані варення та джеми - від 10 ° C до 20 ° C.

сад і город, поради господиням, консервація на зиму, як зберігати консерви, потріскали банки, помилки
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 76
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 244
Зробіть життя вашого котика різноманітним разом з харчуванням від Delickcious!
Ваш котик заслуговує на смак та різноманіття! З харчуванням від Delickcious ви зможете перетворити кожен прийом їжі на щось по-справжньому особливе. Досліджуйте нові смаки разом зі своїм домашнім улюбленцем і даруйте йому те, що робить його життя яскравішим! Ознайомтесь з пропозиціями за посиланням – https://delickcious.ua/koti/vologijj-korm.
переглядів: 284
Салат з буряком і сиром фета: рецепт корисного і смачного сніданку

Після насичено гастрономічних свят особливо хочеться з'їсти простого і корисного.
переглядів: 273
Чи обов'язково змінювати документи після одруження?

Після реєстрації шлюбу в Україні подружжя має право змінити своє прізвище на спільне або взяти подвійне прізвище, розповідає начальниця Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юлія Бабина.
переглядів: 422