Як зберігати консервацію, щоб банки "не постріляли"
- Вибирайте міцні, зрілі, але не переспілі плоди.
- Не беріть плоди з будь-якими дефектами.
- Вибирайте невеликі плоди. Вони не тільки краще виглядають у банці, але і краще насичуються розсолом або маринадом. Плоди повинні бути приблизно одного розміру і одного ступеня зрілості. Краще брати плоди з тонкою шкіркою.
- Якщо ви зібралися засолювати патісони, кабачки або баклажани, то краще брати молоді плоди з ніжною, тонкою шкіркою.
- Якщо ви нарізаєте овочі, то шматочки їх повинні бути однієї форми і одного розміру.
- Будь-які плоди треба добре промити і піддати короткочасній обробці окропом або паром. Це потрібно не тільки для стерилізації, а й щоб зруйнувалися пігменти, що викликають потемніння плодів.
Не менш важливим етапом консервації є стерилізація банок і кришечок.
До слова, саме через необхідність стерилізації краще брати банки 0,5-0,7 літра. Адже їх простіше рівномірно обробити по всьому об’єму. І банки, і кришки спочатку необхідно добре промити теплим розчином харчової соди (на один літр води – одна чайна ложка соди). Кришки треба проварити кілька хвилин у киплячій воді. Для стерилізації банок існує кілька способів: на пару, кип’ятіння, мікрохвильовка, духовка.
Також майте на увазі, що для кожного виду консервацій існує певна температура зберігання:
- Пастеризовані соління та мариновані продукти – 0-15°C.
- Непастеризована продукція - 0°C -2°C.
- Настеризовані варення та джеми дозволяється зберігати за умов від 0°C до 20°C.
- Непастеризовані варення та джеми - від 10 ° C до 20 ° C.

сад і город, поради господиням, консервація на зиму, як зберігати консерви, потріскали банки, помилки
Прикордонна служба набирає на контрактну службу у Рівненській області

Державна прикордонна служба України оголошує набір на військову службу за контрактом. Це шанс долучитися до підрозділу, який щодня охороняє безпеку українських кордонів.
переглядів: 124
Гороскоп на 6 червня для всіх знаків Зодіаку

6 червня, зірки радять більше прислухатися до себе, уникати поспішних рішень і зосередитись на внутрішньому балансі. Це день, коли інтуїція може підказати більше, ніж логіка, а дрібниці — стати знаковими. Деякі знаки отримають несподівані новини, інші — шанс змінити ситуацію на краще.
переглядів: 149
Безкоштовна онлайн-програми «Дружина ветерана»

Стартувала реєстрація на унікальну онлайн-програму «Дружина ветерана» — для тих жінок, які щодня є опорою своїм чоловікам після повернення з війни.
переглядів: 151
Коли лягати спати найкорисніше: поради на основі науки

Оптимальний час для сну — між 22:00 і 23:00. Саме в цей період організм природно налаштовується на відпочинок, і засинання відбувається легше, а сам сон — якісніший. Це пов’язано з роботою циркадних ритмів — внутрішнього годинника нашого тіла, який регулює цикл сну й активності.
переглядів: 144
Салати з молодого буряка: сезонні рецепти, які варто спробувати вже зараз

Молодий буряк — соковитий, ніжний і надзвичайно корисний. У сезон його свіжого врожаю господині активно експериментують з рецептами салатів. Ми зібрали найпопулярніші та прості у приготуванні страви, які прикрасять будь-який літній стіл.
переглядів: 192