Ми у Facebook
21.07.2022, 10:54

Як зберігати консервацію, щоб банки "не постріляли"

Літо - сезон консервації. Господині все клопочуться на кухнях, роблячи закрутки заготовки на зиму. Як зберігати консервовані продукти, щоб не потріскали банки та як консервувати, щоб овочі та фрукти, м'ясо зберігались належно.
По-перше, щоб домашня консервація вдалася на славу, необхідно правильно відібрати овочі та фрукти:

- Вибирайте міцні, зрілі, але не переспілі плоди.
- Не беріть плоди з будь-якими дефектами.
- Вибирайте невеликі плоди. Вони не тільки краще виглядають у банці, але і краще насичуються розсолом або маринадом. Плоди повинні бути приблизно одного розміру і одного ступеня зрілості. Краще брати плоди з тонкою шкіркою.
- Якщо ви зібралися засолювати патісони, кабачки або баклажани, то краще брати молоді плоди з ніжною, тонкою шкіркою.
- Якщо ви нарізаєте овочі, то шматочки їх повинні бути однієї форми і одного розміру.
- Будь-які плоди треба добре промити і піддати короткочасній обробці окропом або паром. Це потрібно не тільки для стерилізації, а й щоб зруйнувалися пігменти, що викликають потемніння плодів.

Не менш важливим етапом консервації є стерилізація банок і кришечок.

До слова, саме через необхідність стерилізації краще брати банки 0,5-0,7 літра. Адже їх простіше рівномірно обробити по всьому об’єму. І банки, і кришки спочатку необхідно добре промити теплим розчином харчової соди (на один літр води – одна чайна ложка соди). Кришки треба проварити кілька хвилин у киплячій воді. Для стерилізації банок існує кілька способів: на пару, кип’ятіння, мікрохвильовка, духовка.

Також майте на увазі, що для кожного виду консервацій існує певна температура зберігання:

- Пастеризовані соління та мариновані продукти – 0-15°C.
- Непастеризована продукція - 0°C -2°C.
- Настеризовані варення та джеми дозволяється зберігати за умов від 0°C до 20°C.
- Непастеризовані варення та джеми - від 10 ° C до 20 ° C.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ