05.08.2022, 17:21

Користь запечених яблук: захочете їсти відрами

Калорійність печених яблук досить низька – близько 40 ккал на 100 р. Це зумовлює затребуваність яблук як однієї з основних продуктів багатьох дієт.
Тим, хто особливо стежить за своїм харчуванням і підраховує з'їдену калорію, важливо розуміти, що калорійність печених яблук безпосередньо залежить від способу їх приготування. Так, наприклад, фрукти, приготовані з корицею, мають 56 ккал, з медом – 75. Найкалорійнішими вважаються десерти з цукром – їх калорійність становить понад 90 ккал.

Продукт здатний ефективно попереджати розвиток дисбактеріозу в кишечнику, покращуючи цим травний процес.

Висока концентрація заліза та калію благотворно позначається на процесі кровотворення, помітно покращуючи склад крові. Вдало збалансований склад нутрієнтів у печеному яблучному плоді суттєво зміцнює імунну систему людського організму.

Незначні, але все ж таки помітні сечогінні властивості продукту дозволяють м'яко очищати нирки, що важливо при нирковому ураженні.

Ці ​​фрукти у запеченому вигляді здатні пригальмовувати запальні процеси при панкреатиті та холециститі.

Вже згадуваний пектин стимулює виведення шлаків та отрут з організму.

Солідна присутність калію в продукті зміцнює серцевий м'яз та стінки кровоносних судин.

Помічено сприятливий вплив печених яблук на функціонування печінки.

Багато нутрієнтів, що містяться в даному продукті, виступають у ролі дієвих антиоксидантів, що гальмують появу вільних радикалів і, відповідно, старіння організму.

При регулярному вживанні цих термічно оброблених фруктів помітно покращується стан шкірного покриву.

Стимулювання продуктом обмінних процесів дозволяє позбутися зайвої ваги.