Квашена чи свіжа: яка капуста більш корисна?
Користь свіжої капусти
Можна довго перераховувати всі вітаміни і мінерали, які у великій кількості містяться у свіжій капусті. До всіх переваг варто додати клітковину, якою багата свіжа капуста.
Овоч допомагає нормалізувати рівень холестерину, покращує прохідність судин. Встановлений взаємозв'язок між вживанням свіжої капусти і нормалізацією тиску. До всього цього варто додати, що капуста чистить кишечник і покращує всю роботу шлунково-кишкового тракту.
Разом з тим, деяким людям, що страждають панкреатитом і іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту, в період весняного та осіннього загострення захворювання не варто вживати свіжу капусту.

Користь квашеної капусти
Квашена капуста анітрохи не поступається свіжому овочу в корисності, а тільки перевершує його. Всі вітаміни зберігаються. Крім них, при квашенні утворюються корисні бактерії. Їх можна порівняти з бактеріями, які містяться в кефірі. Вони перетворять цукор в молочну кислоту. Також вітаміну С і А в квашеній капусті більше, ніж у свіжій. Про корисні і незамінні для організму амінокислоти і говорити не доводиться.
Завдяки своїм корисним властивостям квашена капуста допомагає нормалізувати рівень глюкози і холестерину в крові. Своєю чергою це є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань. Вітамін С допомагає запобігти простудним захворюванням і зміцнює імунітет.
Цінні компоненти, які містяться у квашеній капусті, допомагають боротися з онкологічними захворюваннями. Вчені довели, що ракові клітини припиняють ділитися і до них припиняється кровотік.
Що стосується жінок, які хочуть продовжити молодість, то квашена капуста повинна стати їх союзником. Вся річ у тім, що корисний овоч допомагає оновлюватися клітинам, тим самим сповільнюються процеси старіння. До того ж, обмін речовин відбувається швидше, що сприяє зниженню зайвої ваги. У представниць прекрасної статі ПМС не так яскраво виражений при регулярному вживанні в їжу квашеної капусти.

Багато чоловіків рятуються від похмільного синдрому саме за допомогою соку квашеної капусти. Сік допомагає врятувати організм від зневоднення, а також постачає його всіма необхідними поживними речовинами.
Можна зробити висновок, що квашена капуста корисніша свіжої. При квашенні зберігаються всі корисні властивості свіжого овоча, а також з'являються нові корисні сполуки.

Молодь Рівненщини запрошують долучитися до мандрівного табору «Стежками князів Острозьких»

Із 22 по 26 травня на Рівненщині пройде вже дванадцятий мандрівний табір «Стежками князів Острозьких». Захід організовує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.
переглядів: 55
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 155
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 154
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 465
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 309