Ми у Facebook
22.09.2022, 14:20

У Рівному котельні обладнують потужними генераторами

Місто продовжує підготовку до опалювального сезону. Пропрацьовують різні варіанти розвитку подій, адже ніхто не знає, яких "сюрпризів" можна чекати від окупантів.
Цей опалювальний сезон, ні для кого не секрет, стане одним з найскладнішим за всю історію нашої країни. Ми не знаємо, чого чекати від рашистів. Тим самим треба пропрацьовувати різні сценарії на предмет відсутності світла, газу, централізованого опалення.

"Ми точно матимемо менше газу і будемо економити", - мер Рівного

Міський голова Рівного Олександр Третяк каже, що зараз на повну потужність запрацювала котельня на твердому паливі, яка зможе покрити більше 30 відсотків міста. В той же час ця котельня та ще п'ять інших котелень на біопаливі зможуть в аварійному режимі підтримувати теплоносій в будинках. Але це не повноцінна робота, а саме аварійна підтримка системи опалення.

"Не маніпулюйте на темі тарифів", - мер Рівного звернувся до ЗМІ

Крім того, міський голова зауважив, що у медичних закладах вже встановлені потужні генератори. Зараз ведеться робота для забезпечення генераторами котелень міста, що теж дозволить пройти цей опалювальний сезон без перебоїв у роботі.

- У випадку, коли місто буде знеструмлене, потрібно буде якимось чином запустити котельні. Але вони мають велику пускову потужність. Є котельні до 1 мегавата. А мегаватних генераторів майже ніде нема. Тому закупили 500-кіловатні генератори, - сказав Олександр Третяк.





На правах реклами