26.09.2022, 20:03

Домашні повітряні булочки, що тануть в роті: готуємо

Ці булочки приготовані за рецептом японських кулінарів. В основу цієї випічки покладено метод приготування тіста на борошняній заварці. Булочки виходять найніжнішими, повітрянішими, ви неодмінно закохаєтеся у їхній смак!
Складові:

Молоко – 260 мл
Борошно пшеничне – 370 г
Цукор – 6 ст.
Сухі дріжджі – 7 г
Яйце – 2 шт
Сіль – 1 год.
Вершкове масло – 3 ст.л.
Кориця – ½ ч.л.

Спосіб приготування

Для приготування борошняної заварки – змішайте 100 мл молока та 20 г борошна до однорідного стану.
Підігрівайте на середньому вогні протягом 3 хвилин, весь час розмішуючи.
Масу, схожу на пудинг, відставте остигати.
Змішайте дріжджі із залишками теплого молока та 2 ст.л. цукру.
Залишіть на 15 хвилин.
У просіяне борошно додайте|добавляйте сіль і добре перемішайте.
У борошно вбийте яйце кімнатної температури і додайте молоко з дріжджами і борошняну заварку.
Замісіть тісто і додайте 1 ст.л. вершкового масла.
Місити тісто до однорідного стану, поки тісто не перестане липнути до рук.
Залишіть тісто підходити на 1,5 години, накривши харчовою плівкою.
У корицю з цукром додайте розтоплене вершкове масло.
Дістаньте тісто, обомніть і зробіть товстий млинець.
Розділіть млинець 8 частин і скачайте з них кульки.
Кожну кульку тіста розкотіть у овал.
Потім змастіть заготівлю олією, цукром та корицею.
Загніть усередину бічні сторони, розкотіть трохи качалкою, а потім поверніть у рулет.
Викладіть булочки на пергамент і залиште ще на годину у теплому місці.
Перед відправкою до духовки змастіть пиріжки збитим яйцем.
Випікайте в розігрітій духовці 20 хвилин|мінути| при температурі 190 градусів.
Дайте булочкам охолонути.