Готуємо смачну голодну кутю
Інгредієнти
• пшениця або перловка (350 г),
• мак (100 г),
• волоські горіхи (100 г),
• родзинки (100 г),
• рідкий мед (2 ст. л.),
• вода.
Покрокове приготування
1. Підбираємо крупу. Пшеницю замінити перловкою, рисом або булгуром.
2. Якщо у вас пшениця твердих сортів (яра), її краще замочити напередодні. Потім зливаємо воду і варимо її доти, доки вона не стане м'якою. Як правило, на це може піти 2, 3 або 4-5 годин.
Тому краще взяти очищену та шліфовану пшеницю м'яких сортів (озима). Її промиваємо у проточній воді кілька разів, щоб вимити все сміття та бруд.
3. Ставимо на плиту каструлю з водою і чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо в киплячу воду крупу і проварюємо на слабкому вогні без кришки близько 35-45 хвилин – за цей час вона має розм'якшитися. Слідом зливаємо воду з крупи.
4. Мак заливаємо окропом і залишаємо у такому вигляді на пів години. Потім зливаємо воду і розтираємо у ступці до появи так званого макового молочка.
5. Родзинки промиваємо або заливаємо окропом на 5-10 хвилин, потім зливаємо з них воду.
6. Горіхи очищаємо від шкаралупи, підсушуємо на сковороді без олії чи в духовці. Потім подрібнюємо.
7. У мисці або каструлі змішуємо зварену кашу, мак, родзинки та горіхи, заправляємо рідким медом.
Також у голодну кутю можна додати узвар – компот із сушених яблук, груш, слив, ягід.

У Рівному очікують сніг, ожеледицю та мороз

Найближчими днями на Рівненщину з району Скандинавії буде надходити холодне повітря арктичного походження.
переглядів: 113
Як обрати газонокосарку: особистий досвід власника будинку

Жити в приватному будинку – це не лише комфорт, а й відповідальність за догляд за територією. Коли ми з сім’єю переїхали до власного будинку з просторою ділянкою, то навіть не замислювалися, наскільки швидко трава може розростатися. Спочатку косили вручну, використовуючи механічну косу – це було ефективно, але вкрай виснажливо. Згодом я зрозумів, що потрібне сучасніше рішення – газонокосарка. Але яку вибрати? Ділюся власним досвідом.
переглядів: 160
В Україні знизять ціни ще на понад 100 лікарських засобів

Українські фармацевтичні виробники надали пропозиції щодо зниження цін на низку препаратів власного виробництва. Найближчим часом вартість понад сотні найменувань ліків планують зробити дешевшими.
переглядів: 235
У Рівному почнуться безкоштовні курси медіаграмотності. Як записатися

У навчально-тренінговому центрі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувається набір у групу «Комп’ютерна грамотність для літніх людей 60+».
переглядів: 249
Зернова чи мелена кава: як обрати найкращий варіант

Правильний вибір кавового зерна є першим і обов’язковим етапом у приготуванні смачної кави. Кожен цінує цей напій за різні якості: для одних важливий його тонізувальний ефект, інші віддають перевагу гіркуватому смаку, а дехто полюбляє каву з молоком.
переглядів: 245