Ми у Facebook
05.02.2023, 17:10

Секрет великого врожаю малини розкритий

Щоб урожай малинки вражав своєю кількістю та якістю, необхідно:
Забезпечити чагарнику достатню кількість світла та помірно рясний полив. Малина дуже любить сонечко, але здатна перенести невелику затіненість у ранковий час. А ось пересихання ґрунту допускати не можна, але й перетворювати на болото малинник не варто!

Проводити мульчування ґрунту, щоб зберегти вологу. Можна використовувати тирсу, гній, солому, торф і бур'яни, що залишилися після прополювання.

Використовувати шпалери з першого року посадки, щоб чагарники отримували більше світла та могли збільшити свою врожайність у 6-8 разів.

Правильно годувати малину.
Якщо до посадки в ґрунт вносилися добрива (старий перегній чи компост), то поживних речовин вистачить на кілька років. Якщо ні, малині необхідні органічні та комплексні добрива:
• зола (навесні);
• азотні добрива (навесні);
• комплексні добрива (навесні та на початку літа);
• курячий послід або гній, що перепрів, восени;
• торф (у будь-який період).

Оновлювати чагарники (не можна запускати малину та перетворювати на дикунку) та видаляти молоду поросль. Зайві пагони не можна витягувати чи відкопувати! Їх потрібно підрізати на глибині 3-5 см у землі, використовуючи гостру лопату.

Проводити профілактичну обробку від шкідників, використовуючи народні засоби чи біологічні препарати.

Обробляти чагарники після збирання врожаю, а саме видаляти гілки, що відплодоносили, щоб вони не заважали розвитку молодих пагонів.





На правах реклами