Ми у Facebook
13.02.2023, 15:10

Гарбузовий сік з апельсином: готуємо смачний та корисний напій

Апельсин надасть звичному соку з гарбуза приємну свіжість та легку кислинку. І так, спробувавши цей рецепт, ви більше ніколи не купуватимете сік у магазині.
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:

Гарбуз - 2 кг
Апельсин – 2 шт.
Цукор - 1 склянка
Вода – 2,5 л

Приготування:

1. Гарбуз та апельсини промиваємо. Гарбуз розрізаємо, очищаємо від шкірки та насіння. Поміщаємо в каструлю та заливаємо водою, ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо гарбуз приблизно півгодини до м'якості. Потім знімаємо з вогню.
2. Подрібнюємо гарбуз разом із відваром будь-яким зручним способом. Додаємо цукор та знову ставимо на повільний вогонь. Ретельно перемішуємо.
3. Поки цукор розчиняється, займемося апельсинами. Відрізаємо від них кілька великих смужок цедри. Повністю видавлюємо із цитрусових сік.
4. У каструлю з гарбузом додаємо смужки цедри та вливаємо свіжий апельсиновий сік. Добре перемішуємо та варимо 5 хвилин.
5. З готового соку стерилізованою ложкою дістаємо смужки цедри, а сам сік розливаємо в стерилізовані банки і закочуємо.
6. Тримаємо банки в перевернутому вигляді, загорнувши ковдрою, до повного остигання. Потім надсилаємо на зберігання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ