24.04.2023, 20:00
Рецепт неймовірно смачних та пухких пончиків
Дужк смачні пончики до чаю!
Для опари:
· Борошно - 120 гр
· молоко - 250 гр
· цукор - 30 гр
· дріжджі сухі - 8 гр
Для тіста:
· Борошно - 380 гр
· цукор - 40 гр
· масло вершкове - 80 гр
· яйця - 2 шт ·
сіль - щіпка
⠀
1. Для початку приготуємо опару. Для цього в тепле молоко (250 г) додати сухі дріжджі, борошно (120 г) і цукор (30 г).
2. Перемішати до однорідності та поставити на 10-15 хв у тепле місце. Опара має збільшитися у розмірі.
3. У борошно (380 гр), що залишилося, додати цукор (40 гр) і щіпку солі.
4. Далі додати опару, яйця, вершкове масло кімнатної температури.
5. Вимішувати тісто не менше ніж 15 хвилин. Щоб воно стало пластичним, гладким і однорідним.
6. Вимішане тісто прибрати в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник мінімум на час.
7. Через час, дістаємо тісто, розкочуємо його в пласт, товщиною 2-3 см. За допомогою склянки або круглої форми вирізаємо кола діаметром приблизно 6-7 см, накриваємо рушником, або плівкою і знову прибираємо ці кола в холодильник на якийсь час.
8. Після дістаємо, залишаємо при кімнатній температурі в хвилин 20. Або можна в поставити на трохи, щоб підійшли.
9. Потім обсмажити у великій кількості олії до рум'яного кольору. Обсмажені пончики перекласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
10. Як пончики охолонуть, зробити отвір і начинити за допомогою кондитерського мішка.
У мене пончики із джемом.
· Борошно - 120 гр
· молоко - 250 гр
· цукор - 30 гр
· дріжджі сухі - 8 гр
Для тіста:
· Борошно - 380 гр
· цукор - 40 гр
· масло вершкове - 80 гр
· яйця - 2 шт ·
сіль - щіпка
⠀
1. Для початку приготуємо опару. Для цього в тепле молоко (250 г) додати сухі дріжджі, борошно (120 г) і цукор (30 г).
2. Перемішати до однорідності та поставити на 10-15 хв у тепле місце. Опара має збільшитися у розмірі.
3. У борошно (380 гр), що залишилося, додати цукор (40 гр) і щіпку солі.
4. Далі додати опару, яйця, вершкове масло кімнатної температури.
5. Вимішувати тісто не менше ніж 15 хвилин. Щоб воно стало пластичним, гладким і однорідним.
6. Вимішане тісто прибрати в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник мінімум на час.
7. Через час, дістаємо тісто, розкочуємо його в пласт, товщиною 2-3 см. За допомогою склянки або круглої форми вирізаємо кола діаметром приблизно 6-7 см, накриваємо рушником, або плівкою і знову прибираємо ці кола в холодильник на якийсь час.
8. Після дістаємо, залишаємо при кімнатній температурі в хвилин 20. Або можна в поставити на трохи, щоб підійшли.
9. Потім обсмажити у великій кількості олії до рум'яного кольору. Обсмажені пончики перекласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
10. Як пончики охолонуть, зробити отвір і начинити за допомогою кондитерського мішка.
У мене пончики із джемом.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1341Інші статті рубрики:
Гороскоп на 19 жовтня: не поспішайте з покупками
Готові дізнатися, що приготували для вас небесні світила? Відкрийте завісу таємниць і дізнайтеся, як зробити цей день незабутнім.
переглядів: 276
Осінні канікули 2024: коли відпочиватимуть школярі
Школи вже узапланували осінні канікули межах цього навчального року.
переглядів: 339
Гороскоп на 18 жовтня: Близнюкам і Терезам не варто втрачати концентрацію
Астрологи підготували гороскоп на 18 жовтня для кожного знака Зодіаку. Цей день може принести несподівані новини.
переглядів: 509
На Вінниччині внаслідок жахливої ДТП загинули шестеро людей
Вантажівка стикнулась з мікроавтобусом, всі пасажири і водій якого загинули.
переглядів: 357
Поліція ліквідувала наркокартель: обшуки тривали в 20 регіонах
Учасники картелю виготовляли та продавали через канали в месенджері психотропи.
переглядів: 349