Ми у Facebook
24.04.2023, 20:00

Рецепт неймовірно смачних та пухких пончиків

Дужк смачні пончики до чаю!
Для опари:

· Борошно - 120 гр
· молоко - 250 гр
· цукор - 30 гр
· дріжджі сухі - 8 гр

Для тіста:

· Борошно - 380 гр
· цукор - 40 гр
· масло вершкове - 80 гр
· яйця - 2 шт ·
сіль - щіпка

1. Для початку приготуємо опару. Для цього в тепле молоко (250 г) додати сухі дріжджі, борошно (120 г) і цукор (30 г).
2. Перемішати до однорідності та поставити на 10-15 хв у тепле місце. Опара має збільшитися у розмірі.
3. У борошно (380 гр), що залишилося, додати цукор (40 гр) і щіпку солі.
4. Далі додати опару, яйця, вершкове масло кімнатної температури.
5. Вимішувати тісто не менше ніж 15 хвилин. Щоб воно стало пластичним, гладким і однорідним.
6. Вимішане тісто прибрати в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник мінімум на час.
7. Через час, дістаємо тісто, розкочуємо його в пласт, товщиною 2-3 см. За допомогою склянки або круглої форми вирізаємо кола діаметром приблизно 6-7 см, накриваємо рушником, або плівкою і знову прибираємо ці кола в холодильник на якийсь час.
8. Після дістаємо, залишаємо при кімнатній температурі в хвилин 20. Або можна в поставити на трохи, щоб підійшли.
9. Потім обсмажити у великій кількості олії до рум'яного кольору. Обсмажені пончики перекласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
10. Як пончики охолонуть, зробити отвір і начинити за допомогою кондитерського мішка.
У мене пончики із джемом.





На правах реклами