25.04.2023, 16:45
Філе курки, запечена під соусом теріякі: рецепт для всієї родини
Якщо котлети, тефтелі, битки вже набридли, то є сенс дізнатися про новий спосіб приготування філе курки в соусі теріякі. Пропонуємо зберегти простий рецепт смачної страви для всієї родини.
Філе курки, запечена під соусом теріякі
Інгредієнти:
філе курки – 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця – 2 штуки
негазована питна вода – півсклянки
борошно – 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор – пісок- п’ять столових ложок
оцту – п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі – одна пляшечка
меду – пара столових ложок
імбир – половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції – на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія – для смаження
Покроковий рецепт
1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.
2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.
3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.
4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).
5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.
Інгредієнти:
філе курки – 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця – 2 штуки
негазована питна вода – півсклянки
борошно – 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор – пісок- п’ять столових ложок
оцту – п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі – одна пляшечка
меду – пара столових ложок
імбир – половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції – на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія – для смаження
Покроковий рецепт
1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.
2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.
3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.
4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).
5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 2888поради, смачні страви, кульнарія, соус теріякі, філе курки запечена під соусом теріякі, смачний рецепт, рецепт
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 272
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1226
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 241
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 250