Філе курки, запечена під соусом теріякі: рецепт для всієї родини
Інгредієнти:
філе курки – 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця – 2 штуки
негазована питна вода – півсклянки
борошно – 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор – пісок- п’ять столових ложок
оцту – п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі – одна пляшечка
меду – пара столових ложок
імбир – половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції – на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія – для смаження
Покроковий рецепт
1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.
2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.
3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.
4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).
5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.
6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.

поради, смачні страви, кульнарія, соус теріякі, філе курки запечена під соусом теріякі, смачний рецепт, рецепт
Легка та повітряна шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками – рецепт яблучного пирога з бісквітного тіста. Пиріг шарлотка, рецепт яблучного бісквіту – простого та пишного, дуже популярний. Можливо, шарлотка з яблуками в духовці - найчастіше, що буває в духовці.
переглядів: 26
Смажена капуста з чорносливом: як приготувати легку вечерю

Ароматна, соковита, найсмачніша, для легкої вечері! Смажена капуста з чорносливом - рецепт, який чудово урізноманітнить ваше меню. Завдяки сухофрукту капуста виходить із солодкими нотками, вона особливо добре підійде до страв із птиці.
переглядів: 446
Місячний календар жовтень 2023: сприятливі і несприятливі дні

Портал OGO.ua публікує місячний календар на жовтень 2023 року і нагадує, що варто і чого не варто робити у новий і повний Місяць.
переглядів: 514
Топ-3 страви з гарбуза. Незвично і смачно

Кілька простих і смачних рецептів із гарбуза Осінь пора збору городини, тому варто щось приготувати із сезонних продуктів. Гарбуз подобається не всім, але наступні кілька рецептів повинні змінити думку тих самих скептиків.
переглядів: 403
Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії, - пояснює МОЗ

Військовослужбовець може оскаржити висновки ВЛК, якщо він вважає, що у рішенні комісії не відображений реальний стан його здоров’я. Зробити це можна у досудовому порядку та через суд.
переглядів: 372