Ми у Facebook
01.05.2023, 09:55

Ідеальний сніданок: Бутерброд з авокадо і яйцем пашот

Запорука ідеального сніданку і приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великою різноманітністю смаків, але і великою кількістю білка, насичених рослинних жирів і повільних вуглеводів.

Бутерброд авокадо і яйцем пашот:

Інгредієнти:

- хліб цільнозерновий 1 скибочка
- авокадо ½ шт
- куряче яйце 1 шт
- сік лимонний ½ ч. л
- паприка копчена 1 щіпка
- кунжут (насіння) ½ ч. л
- оцет столовий 9% 3 ст. л
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Скибочку цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
3. Отримані слайси розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
5.У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
6.Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту.
7.Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйце і коли білок схопиться, акуратно мішаємо, щоб уникнути пригорання.
8.Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту.
9.Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода стекла.
10.На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і насінням кунжуту. Смачного!











На правах реклами