01.05.2023, 09:55
Ідеальний сніданок: Бутерброд з авокадо і яйцем пашот
Запорука ідеального сніданку і приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великою різноманітністю смаків, але і великою кількістю білка, насичених рослинних жирів і повільних вуглеводів.
Бутерброд авокадо і яйцем пашот:
Інгредієнти:
- хліб цільнозерновий 1 скибочка
- авокадо ½ шт
- куряче яйце 1 шт
- сік лимонний ½ ч. л
- паприка копчена 1 щіпка
- кунжут (насіння) ½ ч. л
- оцет столовий 9% 3 ст. л
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Скибочку цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
3. Отримані слайси розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
5.У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
6.Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту.
7.Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйце і коли білок схопиться, акуратно мішаємо, щоб уникнути пригорання.
8.Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту.
9.Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода стекла.
10.На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і насінням кунжуту. Смачного!
Інгредієнти:
- хліб цільнозерновий 1 скибочка
- авокадо ½ шт
- куряче яйце 1 шт
- сік лимонний ½ ч. л
- паприка копчена 1 щіпка
- кунжут (насіння) ½ ч. л
- оцет столовий 9% 3 ст. л
- перець чорний мелений за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Скибочку цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
2. М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
3. Отримані слайси розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
4. Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
5.У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
6.Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту.
7.Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйце і коли білок схопиться, акуратно мішаємо, щоб уникнути пригорання.
8.Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту.
9.Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода стекла.
10.На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і насінням кунжуту. Смачного!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 929ідеальний сніданок, яйце пашот, рецепти, поживний сніданок, корисний сніданок, авокадо, бутерброд, бутерброд авокадо і яйцем пашот
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 280
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1232
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 247
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 255