Ми у Facebook
03.05.2023, 15:56

Без яєць, дріжджів та молока: готуємо смажені пиріжки для всієї сім’ї

Хрумкі, ситні та смачні пиріжки, від яких неможливо відірватися! Смаженими пиріжками без яєць, дріжджів та молока можна смачно та ситно нагодувати сім'ю.
Тісто виходить нейтральне, тому робити можна з будь-якою начинкою, або солодкою або солоною. Відмінно підійде варений рис, варене згущене молоко, повидло тощо.

Будьте готові до того, що борошна може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, а на бажану консистенцію.

Інгредієнти:


Для тіста:
Пшеничне борошно (приблизно) 650 гр
Вода 400 мл
Рослинна олія 2 стол.л.
Цукор 2 чайн.л.
Сіль 2 чайн.л.
Сода харчова 0.5 чайн.л.

Для начинки:
Помідори 200гр
Сир 200 гр
Петрушка (3 гілочки)
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком

Покрокове приготування



Відміряйте потрібні інгредієнти за списком. Почніть з підготовки начинки, тому що тісто не дріжджове і йому не потрібно додаткового часу на вистоювання - можна готувати відразу. Начинку для пиріжків можна робити найрізноманітнішу: з картоплею, капустою, рисом і яйцем, сиром, повидлом, згущеним молоком і т. д.

Грибні соуси: рецепти підійдуть до макаронів, рису, картоплі і не тільки

Помідори вимийте, обсушіть та наріжте невеликими кубиками. За бажанням можете видалити вологу внутрішню частину з насінням. Помідори потрібні стиглі, але міцні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.

Наріжте сир дрібними кубиками або натріть на великій тертці. Сир можете брати будь-який інший на ваш смак: плавлений, моцареллу, сулугуні, звичайний і т.д.

Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.

У мисці з'єднайте помідори, сир та зелень. Посоліть начинку, поперчіть і перемішайте.

М'ясо "шиворіт навиворіт"

Тепер можна перейти до тіста для пиріжків. Борошно беріть найвищого гатунку.
В окропі розчиніть цукор, сіль та соду.

Додайте олію. Воду злегка охолодіть.

У миску просійте близько 500 г борошна. Влийте поступово гарячу воду і, потроху додаючи борошно, що залишилося, швидко замісіть еластичне нелипке тісто.

Врахуйте, що борошна може знадобитися більше чи менше. Тісто саме візьме скільки йому потрібно. Якщо тісто все ще липне, а муки потрібно ще більше, ніж за рецептом, краще не забивайте тісто борошном, інакше в готовому вигляді тісто вийде занадто щільне та несмачне. Краще посипте борошном качалку і стіл під час розкочування.

Тісто розділіть на дві рівні частини. Кожну частину розкотіть у коло завтовшки близько 2,5 мм. На перший пласт тесту з відривом друг від друга викладіть по 1 ст. л. начинки.

Накрийте другим пластом тіста. Краї тіста між начинкою притисніть один до одного.

Банани на грилі: рецепт смачного десерту за лічені хвилини

За допомогою склянки виріжте рівні круглі заготовки. Залишки тіста знову розкотіть у два пласти і так само зробіть інші пиріжки.

У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Вона повинна повністю покривати дно сковороди і доходити до середини пиріжків. Викладіть заготовки та обсмажте з двох боків до рум'яної скоринки. Пиріжки доходять до готовності дуже швидко, тому не відходьте від плити. Якщо олія почне стріляти, накрийте кришкою сковороду.

Готові пиріжки покладіть на тарілку і подавайте до столу. Смачного!

Печиво «Кавові зерна»: рецепт неймовірного смаколика до ранішньої кави






На правах реклами