Ми у Facebook
08.05.2023, 08:15

Десять рецептів здорових і швидких сніданків

Здоровий сніданок, який містить поживні нутрієнти, забезпечить наш організм енергією зробить харчування повноцінним, допоможе запобігти переїданню упродовж дня. Варто визнати, що в сучасному ритмі життя у більшості з нас вранці немає часу на приготування повноцінних корисних сніданків.
Але гастроентерологи, дієтологи і деякі інші лікарі в один голос заявляють, що не варто ігнорувати сніданок, оскільки саме він насичує і заряджає наш організм корисними елементами на весь день, а його регулярна відсутність згубно впливає на наше здоров'я.

Читайте також: Рецепт вітамінного салату з яблуками, горіхами і селерою

Ідеальний сніданок: Бутерброд з авокадо і яйцем пашот

Десять рецептів здорових і швидких сніданків, які радять дієтологи:

1. Тост з горіховим маслом, бананом і насінням чіа

Спробуйте супер поєднання тосту з класичним горіховим маслом, з 1/2 банана, нарізаного кружечками, і посипаного насінням чіа, які багаті вітамінами, мінералами і містять в шість разів більше кальцію, ніж молоко.

2. Ягідно-йогуртовий смузі

Ось простий і смачний коктейль, який легко приготувати навіть в ранковому поспіху. Збийте в блендері заморожені ягоди (будь-які, які у вас є, за бажанням можете додати банан) з грецьким йогуртом і рідиною (в якості якої можна використовувати молоко, сік, кокосову воду - все, що вам подобається). Також смузі можете приготувати з вечора і поставити в холодильник, щоб на наступний день ви могли насолодитися цим корисним смаколиком.

3. Вівсянка з овочами і яйцем

Виведіть вівсянку на новий рівень вашого раціону, зробивши її смачною. Приготуйте вівсянку, як зазвичай на молоці або на воді, але замість цукру додайте в неї дрібку солі і перцю. Потім зверху покладіть легке в приготуванні яйце пашот і трохи посипте страву тертим сиром для додаткової смакової нотки.

4. Фруктовий салат з кіноа

Подрібніть будь-які наявні у вас фрукти в миску і приправте їх ложкою зерен кіноа. Потім все ретельно перемішайте, щоб киноа були рівномірно розподілені по всій мисці. В якості заправки можете додати мед, сік лайма і трохи базиліка, щоб додати страві більш витонченого смаку.

5. Тост з томатами і рікотою
Пропонуємо вашій увазі більш корисний варіант класичного сандвіча для сніданку. Візьміть 2 скибочки щільного цільнозернового хліба, намажте кожну скибочку домашньоюї рікотою і посипте подрібненим базиліком, за смаком приправте сіллю і свіжозмеленим перцем. Зверху покладіть 1-2 часточки свіжих помідорів (попередньо видаліть насіння і промокніть часточки паперовим рушником, щоб видалити надлишкову рідину) і насолоджуйтеся.

6. Каша з кіноа і чіа
Покладіть в горщик зерна кіноа і насіння чіа і залийте все молоком (коров'ячим, соєвим або мигдальним). Доведіть кашу до готовності і перемішайте, потім додайте попередньо подрібнені солодкі фрукти. Насолоджуйтесь!

Така кашка стане відмінною заміною класичним гарячим сніданкам. Крім того, вона має високий вміст білка і незамінних амінокислот, таких як лізин, який необхідний для росту і відновлення тканин.

7. Тост з авокадо і яйцем

Іноді прості рішення виявляються найкращими. Ось одне з таких. Візьміть два злегка підсмажених шматочка цільнозернового хліба і покладіть зверху пом'ятий виделкою авокадо, посоліть і поперчіть. Зверху, в якості білкової дози, покладіть злегка підсмажене з обох сторін яйце, але краще використовувати яйце пашот. У підсумку ви отримаєте повноцінний сніданок, яким можна не тільки поснідати, а й прихопити з собою в судочку.

8. Шоколадний сніданок з кіноа

Лайфхак: Як з користю їсти шоколад на сніданок? Приготуйте зерна кіноа на молоці (багата білком основа) і додайте в миску дрібно поламаний шоколад, ягоди і фрукти, наприклад, банан. Їжте на здоров'я шоколад на сніданок!

9. Яєчна запіканка в мультиварці

Що може бути краще, ніж вранці прокинутися від смачного аромату сніданку, паруючого в тарілці? Пропонуємо приготувати максимально просту запіканку в мультиварці. Викладіть в мультиварці шарами нарізані овочі (наприклад, броколі), ковбасу, і сир, потім залийте все сумішшю зі збитих яєць і вершків (замість вершків можна використовувати молоко) і налаштовуйте таймер. Ось і все, тепер ви хоч щоранку можете прокидатися від запахів ароматної їжі.

10. Тепла фруктова миска

Бажаний десерт на сніданок? Або сніданок на десерт? Ця корисна страва без глютену припаде до смаку всім без винятку. Просто запечіть в духовці ягоди, потім посипте стружкою темного шоколаду, і додайте чашку молока. Смачного!





На правах реклами