Ми у Facebook
06.05.2023, 16:25

Рецепт вітамінного салату з яблуками, горіхами і селерою

Всього одне стебло селери містить 6-7% від добової дози вітамінів А і С і велика кількість вітамінів В1, В2, К і РР. Багата селера і іншими корисними речовинами: залізом, калієм, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою, каротином, фітонцидами і флавоноїдами.
Читайте також:

Ідеальний сніданок: Бутерброд з авокадо і яйцем пашот

Легка вечеря для усієї родини: кролик у горщиках

Салат із селери, горіхами і яблукоми, допомагає впоратися з відчуттям голоду і дає заряд енергії на весь день.

Інгредієнти:

- Селера 2 шт
- Яблуко 2 шт
- Волоський горіх 50 гр
- Сіль за смаком
- Сметана 40% за смаком
- Листовий салат за смаком.

Спосіб приготування:

1.Стебла селери добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо дрібними кубиками.
2.Яблука також промиваємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо кубиками трохи побільше, ніж селера. При бажанні, все можна нарізати тонкою соломкою.
3.Волоські горіхи подрібнюємо в ступці або ж дуже дрібно нарізаємо ножем.
4.Беремо відповідну салатницю і відправляємо туди нарізану селеру, яблука, а також більшу частину подрібнених волоських горіхів.
5.Солимо салат за смаком, додаємо нарізані листя салату (це не обов’язково), заправляємо сметаною і добре перемішуємо.
6.Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню, посипаємо залишилися волоськими горіхами і подаємо до столу. Смачного!







На правах реклами