Ми у Facebook
27.06.2023, 13:15

Проста і смачна кабачкова намазка на швидку руку: три простих інгредієнта

Кабачок – дуже смачний овоч, з якого можна приготувати ціле розмаїття страв. Цей овоч смажать, запікають, роблять з нього оладки і навіть маринують. А ще готують смачну кабачкову намазку, яку треба їсти одразу після приготування. Тож, ділимося рецептом.
Необхідні інгредієнти:

- кабачки – 450-500 г (2 шт);
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- кріп – 1 пучок;
- плавлений сирок – 2 шт (по 85 г);
- рослинна олія – 2 ст.л;
- сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо всі овочі: цибулю очижаємо і ріжемо дрібним кубиком, моркву очищаємо і тремо на дрібній тертці, кабачки ріжемо на невеликі кубики.
Глибоку пательню, або каструлю з товстим дном ставимо на середній вогонь і вливаємо олію. Коли олія розігріється, засипаємо на пательню цибулю і обсмажуємо до прозорості. Далі додаємо до цибулі натерту моркву і смажимо до повної готовності моркви. Під час смаження засмажку треба посолити і поперчити. Коли морква буде добре підсмажена, додаємо на пательню нарізані кабачки і ретельно перемішуємо. Протушуємо овочеву суміш 10-12 хвилини під закритою кришкою на невеликому вогні. Час від часу кришку треба піднімати і перемішувати овочі, щоб нічого не пригоріло. Через 10-12 хвилин тушкування овочі солимо і перчимо за смаком. Овочі тушкуємо ще 2-3 хвилини без кришки, щоб випарувалася вся волога. Кабачки знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Поки овочі охолодають, нарізаєм кубиком плавлений сирок і дрібно ріжемо кріп. Охолоджені тушковані овочі поміщаємо в чашу блендера, туди ж кріп і сирок. Все збиваємо до однорідності.

Подавайте кабачкову намазку з підсмаженими тостами, або з чорним хлібом.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як правильно ліпити пельмені: всі секрети

Як позбутися мурах на городі та в саду: 10 народних засобів

Смачний і швидкий перекус: Яєчний рулет з куркою,помідорами й лавашем





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ