Ми у Facebook
02.07.2023, 11:46

Мариновані черешні: як приготувати неймовірно смачний десерт

Про мариновані вишні до м'яса чули всі. А от мариновані черешні - звучить досить дивно. Але спробувавши цю смакоту, ви переконаєтеся, що мусите зробити собі таку заготовку
Рецептом маринованих черешень поділився відомий шеф-кухар Володимир Ярославський.

Для маринування черешні потрібно:

- черешня без кісточок 300 г
- 20 мл яблучний або винний оцет чи лимонний сік
- 30 г цукру
- 1 ст. л суміш 5 перців, декілька гвоздик та коріандр

Піца з фруктами: рецепт приготування солодкої піци

Як приготувати


Очистьте черешню від кісточок. Зробіть холодний маринад - все змішайте і скуштуйте. Має бути приємний, ледь кисленький і солодкуватий смак.

Баночку добре наповніть черешнею, залийте холодним маринадом і дайте постояти 2-3 години.

"Думаю ще можна для яскравості смаку маринад зі спеціями довести майже до кипіння і охолодити - тоді смак спецій буде більш насиченим. Ще можна використовувати за бажанням листя шавлії, чебрець або інші спеції і рівень солодкості регулювати на свій смак", - каже Ярославський.

Хрусткі млинці з вершковим сиром: ідея швидкого літнього сніданку

Куштувати мариновані черешні Ярославський пропонує з тостами з білого хліба. Для цього наріжте багет на скибки, злегка змастіть маслом з однієї сторони і швидко запечіть на грилі на 220 градусів до рум’яності. Можна хліб приготувати у тостері, а замість масла взяти олію.

На тости намажте крем-сир або страчателлу, зверху викладіть черешню, добре полийте свіжим медом і смакуйте.

За цим же рецептом можна маринувати і полуницю.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини