Ми у Facebook
29.07.2023, 12:35

Маринований часник: цікавий спосіб зберігання на зиму

Маринований часник прийшов до нас з азіатської кухні. Він додасть кожній страві неповторний смак. Це чудовий спосіб зберігання зубчиків часнику з надзвичайними корисними властивостями та оригінальним ароматом.
Маринований часник набагато ніжніше сирого, тому його можна їсти як доповнення до бутербродів і салатів, так і як елемент гарячих страв.

Як зробити маринований часник в оцті? Перегляньте простий рецепт.

Інгредієнти:
- часник - 1 кг
- оцет - 250 мл
- вода - 1 літр
- цукор - 6 гр
- сіль - 6 гр
- гірчиця - 6 гр
- перець - 4 гр

Етапи приготування:

1. Приготування: зубчики часнику відокремити від головки і очистити від лушпиння. Банки миємо і стерилізуємо. Якщо ми використовуємо їх знову, ми переконаємося, що скло не має подряпин і ковпачки не мають ознак іржі.

2. Маринад: закип'ятити в каструлі воду з оцтом. Додати цукор, сіль і зерна гірчиці і перець. Кидаємо часник. Знову доведіть рідину до кипіння і зніміть з плити.

3. Маринований часник: розлити вміст каструлі в підготовлені банки. Закрийте їх і залиште догори дном до повного висихання.

Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив

Поради


З наведених пропорцій у нас вийде приблизно 7 банок ємністю 200 мл. Якщо після того, як вони охолонуть, у них засосані кришки, ми можемо прибрати їх у комору. В іншому випадку їх варто додатково пастеризувати в каструлі з гарячою водою або в духовці протягом 20-25 хвилин. Завдяки цьому ми будемо впевнені, що наші пресерви протримаються весь сезон і ми отримаємо корисний і цінний маринований часник. Рецепт стане в нагоді на довгі зимові місяці.
Якщо ми хочемо, щоб наш консервований часник хрумтів, його можна розкласти по банках і залити повністю остиглим оцтовим маринадом. Коли ми кидаємо його в окріп, він стає м’яким і частково втрачає гостроту.

Можна замаринувати і цілі головки, не очищаючи їх від шкірки і не розділяючи на зубчики. Тоді маринований часник збереже всі цінні поживні властивості. Шкаралупа містить численні вітаміни, а також кверцетин, потужний антиоксидант із сімейства біофлавоноїдів.

Часниковий розсіл можна збагатити різними добавками, які додадуть його аромат. Тут підійдуть не тільки гірчиця і перець, але і зерна коріандру, лавровий лист або запашний перець. Любителі гострого смаку можуть додати в нього гострий перець чилі.

Сезон польського часнику зазвичай припадає на рубіж липня та серпня. Саме тоді варто замаринувати цю ароматну гвоздику. Взимку можна використовувати і китайський сорт, який можна впізнати по білосніжному кольору. Однак вони мають менш інтенсивний смак.

Якщо ви готуєте велику кількість часнику для маринування, чищення його може здатися виснажливим і трудомістким. Однак є кілька хитрих способів зняти шкаралупу з гвоздики. Ви можете помістити їх у пластиковий контейнер і енергійно струсити.

Молода картопля, запечена з сиром: ідея смачної вечері





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ