29.07.2023, 12:35
Маринований часник: цікавий спосіб зберігання на зиму
Маринований часник прийшов до нас з азіатської кухні. Він додасть кожній страві неповторний смак. Це чудовий спосіб зберігання зубчиків часнику з надзвичайними корисними властивостями та оригінальним ароматом.
Маринований часник набагато ніжніше сирого, тому його можна їсти як доповнення до бутербродів і салатів, так і як елемент гарячих страв.
Як зробити маринований часник в оцті? Перегляньте простий рецепт.
Інгредієнти:
- часник - 1 кг
- оцет - 250 мл
- вода - 1 літр
- цукор - 6 гр
- сіль - 6 гр
- гірчиця - 6 гр
- перець - 4 гр
Етапи приготування:
1. Приготування: зубчики часнику відокремити від головки і очистити від лушпиння. Банки миємо і стерилізуємо. Якщо ми використовуємо їх знову, ми переконаємося, що скло не має подряпин і ковпачки не мають ознак іржі.
2. Маринад: закип'ятити в каструлі воду з оцтом. Додати цукор, сіль і зерна гірчиці і перець. Кидаємо часник. Знову доведіть рідину до кипіння і зніміть з плити.
3. Маринований часник: розлити вміст каструлі в підготовлені банки. Закрийте їх і залиште догори дном до повного висихання.
Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив
З наведених пропорцій у нас вийде приблизно 7 банок ємністю 200 мл. Якщо після того, як вони охолонуть, у них засосані кришки, ми можемо прибрати їх у комору. В іншому випадку їх варто додатково пастеризувати в каструлі з гарячою водою або в духовці протягом 20-25 хвилин. Завдяки цьому ми будемо впевнені, що наші пресерви протримаються весь сезон і ми отримаємо корисний і цінний маринований часник. Рецепт стане в нагоді на довгі зимові місяці.
Якщо ми хочемо, щоб наш консервований часник хрумтів, його можна розкласти по банках і залити повністю остиглим оцтовим маринадом. Коли ми кидаємо його в окріп, він стає м’яким і частково втрачає гостроту.
Можна замаринувати і цілі головки, не очищаючи їх від шкірки і не розділяючи на зубчики. Тоді маринований часник збереже всі цінні поживні властивості. Шкаралупа містить численні вітаміни, а також кверцетин, потужний антиоксидант із сімейства біофлавоноїдів.
Часниковий розсіл можна збагатити різними добавками, які додадуть його аромат. Тут підійдуть не тільки гірчиця і перець, але і зерна коріандру, лавровий лист або запашний перець. Любителі гострого смаку можуть додати в нього гострий перець чилі.
Сезон польського часнику зазвичай припадає на рубіж липня та серпня. Саме тоді варто замаринувати цю ароматну гвоздику. Взимку можна використовувати і китайський сорт, який можна впізнати по білосніжному кольору. Однак вони мають менш інтенсивний смак.
Якщо ви готуєте велику кількість часнику для маринування, чищення його може здатися виснажливим і трудомістким. Однак є кілька хитрих способів зняти шкаралупу з гвоздики. Ви можете помістити їх у пластиковий контейнер і енергійно струсити.
Молода картопля, запечена з сиром: ідея смачної вечері
Як зробити маринований часник в оцті? Перегляньте простий рецепт.
Інгредієнти:
- часник - 1 кг
- оцет - 250 мл
- вода - 1 літр
- цукор - 6 гр
- сіль - 6 гр
- гірчиця - 6 гр
- перець - 4 гр
Етапи приготування:
1. Приготування: зубчики часнику відокремити від головки і очистити від лушпиння. Банки миємо і стерилізуємо. Якщо ми використовуємо їх знову, ми переконаємося, що скло не має подряпин і ковпачки не мають ознак іржі.
2. Маринад: закип'ятити в каструлі воду з оцтом. Додати цукор, сіль і зерна гірчиці і перець. Кидаємо часник. Знову доведіть рідину до кипіння і зніміть з плити.
3. Маринований часник: розлити вміст каструлі в підготовлені банки. Закрийте їх і залиште догори дном до повного висихання.
Сливовиця: рецепт смачної домашньої наливи із слив
Поради
З наведених пропорцій у нас вийде приблизно 7 банок ємністю 200 мл. Якщо після того, як вони охолонуть, у них засосані кришки, ми можемо прибрати їх у комору. В іншому випадку їх варто додатково пастеризувати в каструлі з гарячою водою або в духовці протягом 20-25 хвилин. Завдяки цьому ми будемо впевнені, що наші пресерви протримаються весь сезон і ми отримаємо корисний і цінний маринований часник. Рецепт стане в нагоді на довгі зимові місяці.
Якщо ми хочемо, щоб наш консервований часник хрумтів, його можна розкласти по банках і залити повністю остиглим оцтовим маринадом. Коли ми кидаємо його в окріп, він стає м’яким і частково втрачає гостроту.
Можна замаринувати і цілі головки, не очищаючи їх від шкірки і не розділяючи на зубчики. Тоді маринований часник збереже всі цінні поживні властивості. Шкаралупа містить численні вітаміни, а також кверцетин, потужний антиоксидант із сімейства біофлавоноїдів.
Часниковий розсіл можна збагатити різними добавками, які додадуть його аромат. Тут підійдуть не тільки гірчиця і перець, але і зерна коріандру, лавровий лист або запашний перець. Любителі гострого смаку можуть додати в нього гострий перець чилі.
Сезон польського часнику зазвичай припадає на рубіж липня та серпня. Саме тоді варто замаринувати цю ароматну гвоздику. Взимку можна використовувати і китайський сорт, який можна впізнати по білосніжному кольору. Однак вони мають менш інтенсивний смак.
Якщо ви готуєте велику кількість часнику для маринування, чищення його може здатися виснажливим і трудомістким. Однак є кілька хитрих способів зняти шкаралупу з гвоздики. Ви можете помістити їх у пластиковий контейнер і енергійно струсити.
Молода картопля, запечена з сиром: ідея смачної вечері
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 1891Інші статті рубрики:
П'ять причин, чому ваше волосся швидко жирніє
Звички, у котрих кожна з нас впізнає себе.
переглядів: 787
Як ChatGPT може допомогти SMM-менеджеру: 4 промти, що вивільнять час на роботі
Часто SMM-менеджер має бути людиною-оркестром: писати тексти, генерувати ідеї, аналізувати результати, запускати рекламу. У цьому хаосі завдань дуже легко потонути. Але є хороші новини: чат джіпіті може стати помічником.
переглядів: 114
Водоліям варто ризикнути: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 27 листопада.
переглядів: 272
Сім'я проситиме добавки: простий рецепт ситного супу
Неймовірно смачний суп, який повинен спробувати кожен.
переглядів: 964
Ефективний спосіб позбутися тріщин на п'ятах
Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 717