Простий рецепт дуже смачного варення з винограду
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Цукор - 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх ковдрою.
Приємного Вам чаювання!

У Рівному відомий фотохудожник навчає дітей

Навіть у тривожні та жорстокі часи війни дитинство залишається світлим часом, періодом навчання і саморозвитку.
переглядів: 414
Передбачення на день: дізнайтесь, що вас чекає завтра

Дізнайтеся своє персональне передбачення на 7 квітня.
переглядів: 210
Вербна неділя 2025: коли святкуємо, традиції та значення свята

За тиждень до світлого свята Великодня, християни східного обряду відзначають Вербну неділю, або Вербницю. У 2025 році цей важливий день припадає на 13 квітня, знаменуючи собою початок Страсного тижня – періоду найсуворішого посту та глибоких роздумів перед Воскресінням Христовим.
переглядів: 340
Пишний вівсяний омлет з яблуком а-ля пиріг - ідеальний варіант сніданку вихідного дня

Пухкий вівсяний омлет — унікальний сніданок, який варто подати, коли вранці у вас буде більше часу.
переглядів: 327
Завтра Рівне прощається із двома Захисниками

Завтра у Рівному попрощаються із двома захисниками України – Романом Трофимчуком та Дмитром Карлюком
переглядів: 481