Ми у Facebook
13.08.2023, 15:31

Простий рецепт дуже смачного варення з винограду

Збережіть собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:

Червоний виноград без кісточок – 750 г
Цукор - 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.

Приготування:

1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх ковдрою.

Приємного Вам чаювання!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини