13.08.2023, 15:31
Простий рецепт дуже смачного варення з винограду
Збережіть собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Цукор - 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх ковдрою.
Приємного Вам чаювання!
Червоний виноград без кісточок – 750 г
Цукор - 500 г
Вода – 100 мл
Кислота лимонна - ч. л.
Приготування:
1. Воду ставимо на вогонь, додаємо цукор і варимо доки він не розчиниться.
2. Виноград промиваємо, відокремлюємо ягоди від гілочок і відбираємо на варення лише цілі та незіпсовані ягоди.
3. Додаємо ягоди в киплячий сироп, знову доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
4. Охолоджене варення повертаємо на вогонь, після закипання варимо ще 5 хвилин і знову даємо повністю охолонути.
5. Стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
6. Варення знову доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту та варимо 5 хвилин.
7. Гаряче варення розкладаємо по банках і закочуємо кришками. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо остигати, накривши їх ковдрою.
Приємного Вам чаювання!

Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1275Інші статті рубрики:
Завтра починається Великий піст: скільки він триватиме

Це один із важливих постів для православних християн, який передує Великодню.
переглядів: 97
Завтра на Рівненщині відбудеться зустріч із письменницею

Уже 3 березня, в Центральній бібліотеці Здолбунова відбудеться зустріч з здолбунівчанкою радіоведучою та авторкою романів, відзначених літературними конкурсами Ганною Щавінською.
переглядів: 94
Які православні свята відзначатимуть у березні

Завтра, 3-го числа, розпочинається Великий піст, найбільш тривалий у церковному році відповідно до православній традиції.
переглядів: 128
Рівняни здобули нагороди на Кубку Європи з кікбоксингу WAKO

У Болгарії завершився Кубок Європи 2025 з кікбоксингу WAKO, що об’єднав найсильніших спортсменів із різних країн континенту.
переглядів: 152
Рибам варто очікувати сюрпризів: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 2 березня.
переглядів: 251