Ми у Facebook
17.09.2023, 14:15

Соте з баклажанів: класний рецепт від Євгена Клопотенка

Соте з баклажанів - корисний гарнір до всього м'ясного та рибного. Для приготування потрібно зовсім трішки олії, щоб овочі тушкувалися у власних соках. Подається як холодним, так і гарячим.
⇒ Традиційно страву готують у великому сотейнику. Якщо не маєте такого, беріть каструлю з товстим дном і мінімум на 2,5 л, щоб вам було зручно перемішувати всі компоненти.
⇨ Баклажани використовуйте фіолетові, білі чи біло-фіолетові. Солодкий перець та томати беріть м’ясистих сортів, бо вони дуже соковиті. Цибуля підійде як ріпчаста, так і біла.
⇨ Перець чилі додавайте до свого смаку. А якщо смак кінзи занадто яскравий для вас, замініть петрушкою.

Інгредієнти:

- 700 г баклажанів (+ 2 ч. л. солі)
- 500 г солодкого перцю
- 500 г томатів
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. італійських трав
- 3 ст. л. оливкової олії
- 7-10 гілочок кінзи

Помийте 700 г баклажанів, зріжте хвостики та наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Перекладіть в глибоку миску, додайте 2 ч. л. солі, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Тим часом очисьте 3 цибулини від лушпиння та наріжте півкільцями. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середнім кубиком. Помийте 500 г солодкого перцю, розріжте навпіл, приберіть насіннєву коробку та наріжте часточками. Перець чилі - слайсами.
Розігрійте сотейник з 3 ст. л. оливкової олії, перекладіть цибулю та смажте її до рум’яності. Потім перекладіть солодкий перець та чилі, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте все разом 10 хвилин. З баклажанів злийте рідину та перекладіть їх в сотейник. знову накрийте кришкою та тушкуйте 10 хвилин.
Перекладіть в сотейник порізані томати, всипте 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. італійських трав, вичавте 3 зубчики часнику, перемішайте та залиште тушкуватися ще на 5 хвилин. Помийте 7-10 гілочок кінзи, обірвіть листочки та дрібно наріжте. Додайте в соте з баклажанів, перемішайте та знімайте з вогню.

Одразу подавайте до столу до м’ясних та рибних страв.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини