Ми у Facebook
06.09.2023, 09:00

Тістечко з дитинства «Пісочна смужка з повидлом» - рецепт

Тісто пісочне, замішується дуже просто і випікається два коржі. Тут ніяких хитрощів немає, головне, не пересушити коржики, щоб не кришилися дуже сильно.
Що стосується начинки, то ідеально підійде джем, повидло чи густе варення
Всі продукти кімнатної температури.
Інгредієнти:

310 гр вершкового масла
210 гр цукрової пудри
75 гр яйця (1,5 шт)
10 гр розпушувача
1 ч л ванільного цукру
Дрібка солі
500-520 гр борошна

Для начинки:
500 гр повидла

Приготування:

До вершкового масла додаємо щіпку солі, ванільний цукор, цукрову пудру-починаємо збивати міксером, спочатку на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи, збиваємо до пишності.
Далі додаємо в 2 прийоми яйця. Продовжуємо збивати до повного з'єднання з олією. Далі додаємо борошно з розпушувачем (не всю відразу) борошно скрізь різна. , не жирним)
Далі розділила тіста на дві частини, припилила трохи борошном, накрила плівкою, дала постояти за кімнатної температури 10 -15 хв.
Далі розкотила тісто на пергаменті у прямокутник товщиною 5-6 мл.
Пройшлася вилкою ( щоб тісто при випіканні не надувалось)
Переклала на лист. Випікала при 190С 13 хв
Те саме зробила з другою частиною тесту.
Далі ще теплі коржі підрівняли ножем( зрізала краю, це буде крихта)
Коли коржі повністю охолонуть. Наносимо на корж повидло, накриваємо другим коржем, і знову наносимо повидло, засипаємо крихтою.
Даємо трохи просочитися (3-4 години) розрізаємо на тістечка і насолоджуємося смачною домашньою випічкою і звичайно в цей день згадуємо шкільні роки.
Готуйте із задоволенням





На правах реклами