Як правильно заморозити і розморозити хліб: поради експертів
Заморозити хліб – це простий спосіб довше зберегти його свіжим. Він не втрачає смак і, як показали дослідження, практично не змінює корисних властивостей. За словами експертів, при зберіганні замороженого хліба протягом 30 діб кількість вітамінів PP і групи B лише незначно знижується. До того, вплив низьких температур підвищує розщеплювання білків, й тому хліб після морозильної камери краще засвоюється організмом.
Як правильно заморозити та розморозити хліб
Перед заморожуванням хлібину краще порізати на шматочки й загорнути їх у фольгу, харчову плівку або покласти порціями в зіп-пакети – щоб не було доступу повітря.
Розморожують хліб при кімнатній температурі протягом 3-4 годин, не знімаючи упаковки. Якщо хочете отримати хрустку скоринку, то розморозити хліб можна в духовці при температурі 175°C. Також можна розморозити скибочки в мікрохвильовці або тостері.
НЕ МОЖНА заморожувати хліб, який вже був заморожений і розморожений – він стає черствим, втрачає не тільки в смаку, але і корисні властивості.
Важливо: Деякі експерти стверджують, що хліб не можна заморожувати – нібито при заморожуванні змінюється структура крохмалю і він гірше засвоюється. Це правда, але в цьому немає нічого страшного: це всього лише означає, що заморожений хліб перетравлюється повільніше і тому викликає більш м’який ріст рівня цукру в крові, аніж свіжий хліб. І насправді це потенційно знижує ризик розвитку цукрового діабету.

Деякі мешканці Рівненщини можуть отримати 908 гривень на книжки в межах програми «єКнига»

У межах урядової ініціативи «єКнига» громадяни, яким виповнилося 18 років у 2024 році, а також ті, хто досягатиме повноліття цьогоріч чи в наступні роки, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 908 гривень для придбання книжкової продукції.
переглядів: 162
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 674
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 1142
Як рівненський бізнес використовує повітряно-бульбашкову плівку: тренди, поради та інновації
У сучасному світі підприємці шукають прості, але ефективні рішення для збереження продукції, оптимізації логістики та зниження витрат. Один із таких способів – використання повітряно бульбашкової плівки. У Рівному цей матеріал активно застосовують як великі компанії, так і дрібні виробники.
переглядів: 234
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 442