Ми у Facebook
23.10.2023, 16:18

Тепловіддача в дитячому одязі: як вибрати правильні матеріали

Погода в зимовий період року доволі непередбачувана: температура може змінюватися протягом дня, піднімаючись та опускаючись до вкрай низьких температур. Саме тому батькам потрібно обрати одяг для малюків, який максимально утримуватиме тепло. Пропонує якісні дитячі жилети інтернет-магазин «Мама Купи». Замовлення доставляють у різні міста країни.
Що таке тепловіддача одягу та чому це важливий фактор для дитячих речей
Обираючи зимовий одяг, серед характеристик товарів можна помітити такий як тепловіддача. Він означає здатність виробів переносити тепло, яке генерується тілом людини. Ця характеристика одягу грає важливу роль в регулюванні теплового комфорту та збереженні тепла для тіла в різних погодних умовах. Тепловіддача дозволяє тілу підтримувати оптимальну температуру під час холодів.

Одяг, який добре передає тепло, відводить надлишкову температуру від тіла в спеку (забезпечуючи охолодження), та утримує її в холодну погоду. Речі з високою тепловіддачею відмінно регулюють температуру тіла, тому людина захищається від перегріву та переохолодження. Такий критерій вкрай важливий для дитячих виробів, адже малюки активно рухаються та проводять багато часу на вулиці.

Такий одяг може бути легким і дихаючим. Деякі види одягу (наприклад, зимові костюми чи комбінезони) мають дуже високий рівень теплоізоляції та тепловіддачі. Тому в них безпечно перебувати на відкритому повітрі навіть при сильних морозах. Формуючи дитячий гардероб на зиму, важливо взяти до уваги властивість речей зберігати та передавати тепло. Це дозволить дитині почуватися затишно за будь-якої погоди.

Які тканини краще утримують тепло


Обираючи одяг для дітей на зимовий період, важливо вивчати склад речей. Деякі матеріали краще за інших утримують тепло та виводять його надлишок, забезпечуючи тілу оптимальну терморегуляцію. Важливо, шо речі не обов’язково повинні бути об’ємними та важкими. Щоб малюк не мерзнув взимку, варто додати в гардероб одяг з таких матеріалів.

Шерсть. Одна з найкращих тканин для збереження тепла тіла. Вона має високу ізоляційну здатність і може утримувати повітря між волокнами. таки чином створюється бар’єр для втримання теплого повітря. Вироби із стовідсоткової шерсті або поєднання з іншими волокнами забезпечує комфорт для користувача.
Фланель. Це м’яка та щільна тканина, з якої найчастіше шиють сорочки, піжами, домашній одяг, светри. Матеріал має високу теплоізоляцію і відмінно утримує тепло тіла.
Фліс. Ця тканина синтетична, проте за характеристиками майже не поступається натуральним матеріалам. У фланелевому одязі зручно та тепло. Тканина легка, добре пропускає повітря, що робить її ідеальною пошиття спортивного одягу.
Нейлон та поліестер. Ці синтетичні матеріали мають менш виражену теплоізоляцію, проте завдяки щільності не пропускають повітря та вологу. Завдяки такій властивості їх найчастіше використовують як верхній шар зимового одягу.

В якості наповнювача найкраще віддавати перевагу одягу з натуральним чи синтетичним пухом. Завдяки особливій структурі матеріалу між волокнами затримується повітря, відповідно тіло не втрачає тепла за холодної погоди. Та вибір тканини для одягу повинен базуватися на конкретних потребах людини та особливостей клімату, в якому вона проживає.

Багатошаровість в одязі: як одягти дитину для осінньої прогулянки


З настанням перших холодів важливо правильно одягати малюка, щоб він не переохолоджувався. В такому випадку варто звернутися до принципу багатошаровості в одязі. Таким чином вдасться регулювати тепловіддачу та комфорт в залежності від температури повітря та активності малюка. Щоб дитині було зручно рухатися, варто одягнути дитину в кілька шарів одягу.

Базовий шар. Цей одяг буде безпосередньо торкатися до шкіри дитини, тому варто обирати речі з м’яких ніжних тканин.
Ізольований середній шар. Це середній шар, одягу, до якого може входити тепла сорочка, кофта чи светр, тонкі штани. Такий одяг допоможе утримувати тепло тіла.
Зовнішній шар. Для захисту від вітру та дощу знадобиться зовнішній шар (куртка, вітровка, дощовик) Зовнішній шар повинен обиратися відповідно до погодних умов.

Не можна забувати про аксесуари (шапку, рукавички, шарфи), які допоможуть захистити малюка від поривів холодного вітру та дощу. Загалом, правильний підхід до створення дитячого гардеробу, допоможе отримувати задоволення від прогулянок в холодну пору року.

На правах реклами





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ