Ми у Facebook
22.11.2023, 18:29

Не боїться бруду, дощів та морозів: унікальну спальну систему для військових створили українці

Команда фонду «Рій» разом з виробником туристичного спорядження ROCK FRONT розробили унікальну спальну систему для військових, яка не промокає, не забруднюється, витримує мороз -10°C, а інколи навіть нижчий.
Перед розробкою системи Riy Military Sleeping System автори ідеї докладно вивчали найкращі екземпляри подібних "спальників" інших країн та організацій НАТО, а також провели безліч консультацій з військовими, технологами та альпіністами.

Виріб складається з трьох компонентів: теплоізолюючого килимка, водонепроникного чохла і самого спальника.

Кожен з елементів розроблений так, щоб забезпечити військовим тепло та комфорт. Модель також вражає своєю просторістю, дозволяючи заночувати в повній амуніції. Цікавою особливістю є унікальна "змійка", яка розстібається настільки легко і швидко, що в разі небезпеки можна швидко вибратися назовні.

«Військовослужбовець одним порохом руки має зробити ось так і вилізти з нього», — Діана Ільницька, директорка благодійного фонду «Рій».

Зараз головна мета — аби в Міністерстві оборони змінили технічні умови та закуповували покращені спальники.

«Ми хочемо перенести цей досвід і пропонуємо Міністерству оборони зміни до технічних умов для того, щоб покращити ті спальники, які є зараз у ЗСУ», — Діана Ільницька, директорка благодійного фонду «Рій».

Минулого року завдяки донатам «Рій» з партнерами пошив та вислав на фронт майже 500 спальних систем. Їх надсилають партіями за офіційним запитом від військових. Цього року поставили за мету надіслати вже 2000 штук, але це закриє лише 1-2% від потреб війська. Тому, щоб акумулювати більше коштів на виготовлення, виробник ROCK FRONT разом із фондом запустив їх у продаж.

Тепер військові мають можливість купувати спальні системи в індивідуальному порядку. Собівартість системи — 6500 грн, на продаж — 9500 грн, і ця ціна обґрунтована.

«Заклали у вартість тої спальної системи ще зверху благодійні кошти. Люди, купуючи спальну систему, вкладають у пошиття наступних спальних систем», — Діана Ільницька, директорка благодійного фонду «Рій».

Команда готова долучитися до роботи над змінами технічних умов, що дозволить покращити спальники ЗСУ. А щоб розвивати проєкт зі спальниками, її фонд «Рій» шукає волонтерів і майстрів у команду.

«Ми кличемо в команду проєкт-менеджерів, івент-спеціалістів, комунікаційників, фандрейзерів, тобто всіх, хто може організаційно підсилювати цей проєкт», — Діана Ільницька, директорка благодійного фонду «Рій».

Задонатити на Riy Military Sleeping System ви можете за посиланням, яке є в нашому пості. Зараз надважливо попіклуватися, щоб військові мали якісний сон у теплі, бо зима близько.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ