Ми у Facebook
27.11.2023, 17:09

Фортеця кохання: Замок «Сент-Міклош»

Замок «Сент-Міклош», що вражає своєю красою та історією та є визначний пам'ятник на території Карпат. Неподалік розташована ще одна унікальна історична споруда - Тустань, скеляста фортеця, яка використовувалася в середньовіччі як митниця та оборонний пункт. Ці дві споруди разом формують неповторний історичний та культурний ландшафт регіону.

Історія кохання


Історія кохання, пов'язана з замком «Сент-Міклош», є однією з найбільш захоплюючих та містичних легенд, що обростала навколо цього старовинного маєтку.

За переказами, ця історія відбулася у середньовіччі та розповідає про кохання між молодим шляхтичем, який володів замком, та простою сільською дівчиною. Їхнє кохання виникло раптово та було наповнене пристрастю, але водночас вони знали, що їхні почуття заборонені тодішніми суворими суспільними нормами.

Шляхтич, хоч і був владним та впливовим, не міг вийти заміж за дівчину з-поза свого стану без ризику втратити свій статус, землі та навіть честь. З іншого боку, дівчина зіткнулася з нерозумінням та осудом з боку своєї родини та односельців.

Закохані таємно зустрічалися в замку, де вони могли бути разом, хоч на мить забувши про заборони та перешкоди. Але їхнє щастя було недовгим. Одного разу про їхні таємні зустрічі дізналися, і шляхтича змусили вибирати між своєю любов'ю та обов'язками перед сім'єю та своїм станом.

Легенда мовчить про те, як саме закінчилася ця історія, але стверджує, що духи закоханих досі блукають по коридорах та залах замку, нагадуючи про свою вічну та нездійсненну любов. Ця історія стала символом непохитної вірності та сили справжнього почуття, яке переживає час та перешкоди.

Інтер'єр




Інтер'єр замку «Сент-Міклош» відзначається елегантністю та історичним шармом. Внутрішні зали замку прикрашені розкішними меблями, які відображають різні епохи в історії замку. Стіни великих залів оздоблені витонченими фресками та розписами, що розповідають про історичні події та міфологію. Відзначаються також величні каміни, вирізьблені з каменю, які додають затишку та величі приміщенням.
Значна увага в інтер'єрі замку приділена деталям - від витончених вітражів до оригінальних дерев'яних різьблень на меблях та стелі. Кожна кімната має свій унікальний характер та історію, що створює неповторну атмосферу старовини.

Екстер'єр


Екстер'єр замку є вражаючим прикладом середньовічної архітектури. Замок оточений високими оборонними стінами та ровом, що колись служили для захисту від ворогів. Виділяються масивні вежі, з яких відкривається захоплюючий вид на навколишні ландшафти.

Фасад прикрашений кам'яними рельєфами та геральдичними емблемами, які розповідають про його історичне минуле та колишніх власників. Величні ворота не лише вражають своєю міцністю, але й є справжньою прикрасою архітектурного ансамблю.

Наразі замок є власністю місцевого уряду та використовується як музей та місце для культурних заходів. Багато елементів інтер'єру збереглися з часів легенди, але деякі частини були втрачені або реставровані.

На правах реклами





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

26.10, 21:00 Жителі Рівного знову засмітили місце, де нещодавно прибрали сміття

26.10, 20:30 У одній з громад Рівненщини зустрінуть кортеж із тілом загиблого військового

26.10, 20:00 Ціни на світло: українцям розповіли, якими вони будуть з 1 листопада

26.10, 19:30 "Обнялися і заплакали": двоє військових зустрілися після того, як вважали один одного загиблими

26.10, 19:00 Рівненські родини можуть отримати грошову компенсацію: надають її за добру справу

26.10, 18:30 На Рівненщині з'явилася десята «зелена кімната»

26.10, 18:00 На Рівненщині провели реабілітаційний захід для поранених Героїв

26.10, 17:30 Пенсія за віком чи інвалідністю: українцям розповіли, що краще обрати

26.10, 17:00 Рівненська "екстренка" передає дві швидкі для Клеванської лікарні та Центру психічного здоров'я

26.10, 16:30 Благодійні ярмарки на Дубенщині зібрали понад 70 тисяч гривень для підтримки військових