Ми у Facebook
28.11.2023, 11:06

Головний сержант “Струна” з Рівного закликав кожного опановувати військову справу

В українській армії сержант — це не лише військовик, який виконує свої обов’язки, але й взірець для підлеглих та надійна опора для командира.
Сержант – це лідер, який може взяти на себе відповідальність як за роботу солдата, так і за обов’язки офіцера, який завжди готовий вести свою команду до перемоги. І таких в лавах Збройних сил України чимало. Кожен з них несе на своїх плечах тягар відповідальності за інших, сум за рідним домом та нестримне бажання Перемоги. Бо ж тільки після неї зможуть спокійно повернутися до рідних.

Сергій Олександрович, відомий під позивним «Струна», — головний сержант батальйону 23-го інженерно-позиційного полку, ідеально відповідає цьому образу. Він вже змалку мріяв про армійську службу, переконаний, що лише в армії може зрости в справжнього лідера та гідного представника своєї країни.

Почесна робота з воїнами: як працює Центр реабілітації у Рівному



Народився та виріс Сергій у Рівному. Здобув дві вищі освіти – педагогічну та технічну. Після строкової служби від 1987 до 1989 року, його військова кар’єра розпочалася в 1993 році в одній із частин зв’язку на Рівненщині. Прослуживши 12 років, він вибрав іншу сферу діяльності та працював у ПАТ «Укртелеком». А з 2014 року - керівником ТОВ «Гефест-Комплект». З самого початку небезпеки, яка загрожувала країні, Сергій виявив відданість та готовність вступити у боротьбу за Україну. Тож активно долучився до виготовлення протитанкових їжаків на підприємстві, підтримуючи тероборону регіону в найбільш складні часи.

Однак, його зусилля не обмежилися лише цим. Завершивши всі свої обов’язки на роботі, Сергій не став чекати виклику або запрошення від територіального центру комплектування та соціальної підтримки. І після проходження медичної комісії, приєднався до Збройних Сил України, вважаючи це важливим кроком для захисту рідної країни.

“Ми навіть не говорили на тему того, що я поїду за кордон чи якось буду ухилятись від мобілізації. Із перших днів повномасштабного нападу ми спільно з рідними прийняли рішення, що треба захищати свою країну. Тому то я й пішов до лав Збройних сил. Адже не можна сподіватися на когось, якщо ти нічого не робиш сам,” - говорить штаб-сержант.



Наразі військовослужбовець головний сержант інженерно-позиційного батальйону 23-го інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки Збройних Сил України. Головний сержант батальйону відповідає за навчання, виховання і військову дисципліну рядового, сержантського і старшинського складу підрозділу.

Головний сержант «Струна» активно брав участь у бойових діях на Харківському та Запорізькому напрямках. А за внесок у фортифікаційне обладнання смуг оборони та роботу інженерів Сергія нагородили нагрудним знаком «За зразкову службу» Міністерства оборони України.

“Зброю до рук доведеться взяти усім”, - штурмовик із Рівного Бьорн

“Струна” вірить у нашу незаперечну перемогу. Проте переконаний, що для її наближення мало просто вірити, потрібно діяти.

«На жаль, зараз ми не застраховані від довгої фази війни. Тоді військова служба торкнеться усіх. Аби цього не сталося, вже зараз потрібно готуватися, вчитися, опановувати навички боротьби. Чим швидше станете воїнами, тим швидше ми виженемо ворога з наших земель і святкуватимемо перемогу. Але для цього потрібно вже сьогодні вступати до лав ЗСУ. Не вірте, якщо кажуть, що не страшно. Бояться всі, але іншого виходу у нас просто немає. Ми не можемо віддати їм нашу землю, країну, наших людей. Мусимо вигнати, бо інакше вони йтимуть знову. Тому відкиньте вагання, йдіть до військкоматів, бо тільки ми самі можемо себе захистити», - закликає Сергій.



За свою самовідданість та відданість службі він нагороджений почесним нагрудним знаком «Кращий сержант (старшина) Збройних Сил України» від Головнокомандувача Збройних Сил України.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

26.10, 21:00 Жителі Рівного знову засмітили місце, де нещодавно прибрали сміття

26.10, 20:30 У одній з громад Рівненщини зустрінуть кортеж із тілом загиблого військового

26.10, 20:00 Ціни на світло: українцям розповіли, якими вони будуть з 1 листопада

26.10, 19:30 "Обнялися і заплакали": двоє військових зустрілися після того, як вважали один одного загиблими

26.10, 19:00 Рівненські родини можуть отримати грошову компенсацію: надають її за добру справу

26.10, 18:30 На Рівненщині з'явилася десята «зелена кімната»

26.10, 18:00 На Рівненщині провели реабілітаційний захід для поранених Героїв

26.10, 17:30 Пенсія за віком чи інвалідністю: українцям розповіли, що краще обрати

26.10, 17:00 Рівненська "екстренка" передає дві швидкі для Клеванської лікарні та Центру психічного здоров'я

26.10, 16:30 Благодійні ярмарки на Дубенщині зібрали понад 70 тисяч гривень для підтримки військових