Ми у Facebook
30.11.2023, 21:36

У Чехії може зрости розмір допомоги українським біженцям

Уряд Чехії розглядає можливість збільшення встановлених витрат на житло для біженців, які враховуються при розрахунку гуманітарної допомоги. Сума допомоги може збільшитися вже з січня 2024 року.
Про це повідомив 29 листопада міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка з партії KDU-ČSL, пише proukrainu.blesk.cz.

На сьогоднішній день житлова допомога для біженців у Чехії нині становить 2400 та 3000 крон.

“Ми готуємо постанову уряду, яка має збільшити з 1 січня розміри відрахувань, тобто збільшити суму житлової підтримки. Ми ще обговорюватимемо конкретні суми”, – сказав міністр.


У державних установах для тимчасового проживання українських громадян із тимчасовим захистом вартість житла протягом перших п'яти місяців оплачується державою. Міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка наголошує, що зміни в гуманітарній допомозі, введені у липні, мають стимулювати біженців працювати та переїжджати до звичайних квартир.

Згідно з чинною постановою уряду, грошова допомога складає 2400 чеських крон на особу щомісяця, але не перевищує 12 тисяч чеських крон. Для осіб, які мають зареєстровані квартири у спеціальному реєстрі, сума становить 3000 крон на особу або максимум 15 тисяч крон для групи з п'ятьох чи більше осіб. До цього додається прожитковий мінімум. Таким чином, державна підтримка враховує різницю між отриманою сумою та меншим доходом.





На правах реклами