Ми у Facebook
16.12.2023, 08:01

Інструменти, які мають бути в кожного майстра

Невід’ємним атрибутом кожного майстра є різноманітні інструменти для манікюру і педикюру, які є незамінними на сьогоднішній день. Професійна обробка як рук, так і ніг дозволяє отримати гарний результат, який включає безліч процесів. На кожному етапі виконання певних завдань використовуються відповідні засоби. Вони вміло, швидко та легко виконують найбільш делікатні завдання, допомагають боротися з дефектами і за допомогою них можна домогтися привабливого зовнішнього вигляду.

Які вибрати інструменти для манікюру?


Різноманітні інструменти для манікюру є, так би мовити, помічниками сучасних салонів краси. Також вони підходять для використання в домашніх умовах, де догляд за собою є пріоритетним. При правильному виборі основних засобів, а також вмілому використанні результат буде не гірше, ніж в салоні.

• Ножиці для манікюру. Це важливий та поширений інструмент, вони використовуються для обрізки та очищення нігтів та видалення зайвої шкіри навколо нігтьової пластини.
• Пилочки для нігтів. Це ще один обов’язковий засіб у будь-якого майстра. Вони потрібні для формування, шліфування та полірування нігтиків.
• Кусачки для нігтів. Вони можуть замінити манікюрні ножиці, зменшити вільний кінець нігтьової пластини, а також скорегувати форму.
• Кніпсер. Це компактний та зручний пінцет запобігає розшаруванню, повністю відкушуючи все зайве для того, щоб зменшити довжину.
• Лопатки для манікюру. Ці інструменти призначені для зрушування, а ще видалення кутикули.
• Манікюрні пензлики. Вони дозволяють малювати, ліпити та декорувати лаками, фарбами та декоративними елементами.
• Пенза. Використовується для видалення грубої шкіри, твердих ділянок навколо нігтів.
• Апельсинова палочка. Застосовується для очищення і декорування, а також для відсунення та видалення кутикули.

Як стерилізувати інструменти для манікюру?


Перш за все, необхідно видалити з інструментів частинки шкіри (які можуть бути при зрізанні кутикули), нігті, пил та бруд. Далі потрібно замочити засоби у дезінфікуючому розчині. Але пам’ятайте, що розчини не вбивають всі віруси та бактерії стовідсотково, а для цієї мети використовується додаткова стерилізація.

Також ви можете стерилізувати манікюрні інструменти в сушильній шафі, кульковому стерилізаторі, духовці або іншому обладнанні, яке призначено спеціально для цієї роботи. Стерилізація допомагає позбутися від вірусів, грибків та забезпечує повну чистоту поверхонь та окремих елементів обладнання. Для цього використовуйте крафт-пакет з індикатором, згодом колір свічення вкаже, чи правильно була проведена обробка.

На правах реклами





На правах реклами