Ми у Facebook
14.02.2024, 12:00

Рецепт дня: Ліниві вареники з шкварочками

Ліниві вареники, палюшки або пальчики здавна популярна страва в українській кухні.
ПЛіниві вареники готуються з дуже простих інгрідієнтів. Їх можна смакувати з обсмаженою цибулеюй шкварками, сметаною, беконом, кисломолочним сиром...

Складники:
- 350 г картопляного пюре (охолоджене або те, що лишилось з вчорашнього обіду);
- 100-120 г борошна;
- 20 г вершкового масла, розтопленого;
- 1 яйце;
- 25 г картопляного крохмалю;
- сіль.

Як готувати лниві вареники:

Картоплю розім’яти або пропустити через м'ясорубку. Влити вершкове масло, додати жовток, борошно і крохмаль. Приправити сіллю. Замісити. Тісто має бути м'яким, але не липким.

Розділити тісто на кілька ковбасок. Кожну розрізати на невеликі частини. Кожну невелику частину злегка розкачати внутрішньою стороною долоні. Утворені “пальчики” відварити в підсоленій воді.



Добре смакують із засмажкою з цибулі та сала, посипані солоним кисломолочним сиром.






На правах реклами