Ми у Facebook
24.02.2024, 09:32

Польські фермери розпочинають блокаду кордону з Німеччиною. Наступна Литва

Польські фермери попередили про намір заблокувати кордон з Німеччиною та Литвою, використовуючи більш радикальні форми протесту для примусу уряду виконати їхні вимоги.
Згідно з планом протесту, вони мають намір на довготривалий період перекрити важливі дороги та прикордонні переходи з Німеччиною, починаючи з суботи.

Від сьогодні фермери планують перекриття доріг S3 біля Мислібуржа. Довгостроковий протест може тривати аж до 20 березня. Після вихідних вони збираються відновити акцію протесту на кордоні з Німеччиною у Крайніку Дольному, де планують повністю перекрити рух і страйкувати цілодобово - інформує RMF24

Крім цього, фермери з Любуського воєводства планують приєднатися до німецьких протестувальників для блокування автостради поблизу найбільшого автомобільного прикордонного переходу у районі міст Свєцко та Слубиці в обох напрямках.

На автомагістралі A2 водії можуть стикнутися з серйозними труднощами через плановані акції фермерів Любущини, яких підтримують їхні колеги з Німеччини. Планується перекриття дороги в районі найбільшого прикордонного переходу. Вони планують заблокувати автомагістраль у обох напрямках на ділянці від розв'язки Свєцько до прикордонного переходу.

Autostrada Wielkopolska, яка керує цим маршрутом, попереджає про можливі значні перешкоди в русі як у гміні Слубіце, так і на автостраді A2, що виїжджає з Польщі. Для забезпечення об'їздів, рух вантажівок буде перенаправлено на перехресті автомагістралі Йорданово на швидкісну дорогу S3. Легковий транспорт зможе прямувати до розв'язки Свєцько, де буде спрямовано на національну дорогу № 29. Крім того, на роз'їзді Жепін буде закрито західний в'їзд на автомагістраль.

Проте плани фермерів можуть зазнати змін, оскільки підприємці Слубіцького району виступають проти блокування траси. Вони надіслали петицію до мера Слубіце, в якій висловили своє незгоду з акціями, оскільки це може суттєво ускладнити їхню роботу.

Також на вівторок, 27 лютого, протестувальники збираються провести нову акцію у Варшаві

Нагадаємо, з 9 лютого розпочався страйк невдоволених аграріїв у Польщі. На даний час всі пункти пропуску між Україною та Польщею перекрито. Поведінка страйкувальників ганебна - "польські друзі" висипали зерно з українських вантажівок





На правах реклами