Ми у Facebook
08.04.2024, 21:48

На Поліссі виявили новий вид тварин великих хижих тварин

На території Чорнобильського заповідника, в околицях Луб’янки, виявлено новий для Полісся вид великих хижих ссавців - шакал. Це цікаве відкриття, оскільки шакали, як правило, асоціюються з південними регіонами, а тепер їх можна побачити й на півночі України.
Про це йдеться на сторінці Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника.

Шакали, з сімейства псових і роду вовків, подібні до вовка, проте мають меншу голову з вужчою та загостреною мордою, а також менші розміри. Вони є падальниками та активно адаптуються до антропогенного ландшафту, що сприяло їхньому розширенню ареалу.

Шакали мають негативний образ у більшості культур, оскільки вони часто сприймаються як боягузи, нахабні, а іноді й підлий вид хижаків. Проте для природи вони є важливою частиною екосистеми, і їхня присутність свідчить про стабільність природного середовища.

Популяція шакалів на території заповідника може бути як тимчасовим явищем, так і постійною. З часом вирішиться, як вони зможуть закріпитись і розмножитись на даній території. Від цього залежатиме їхнє місце в екосистемі та взаємодія з іншими видами.










На правах реклами