Ми у Facebook
26.05.2024, 13:59

Особливості та критерії вибору кондиціонера для домашнього використання

Якісний та потужний кондиціонер сьогодні доступний багатьом, адже ціна на таку техніку останніми роками зменшилася. Проте нерідко придбання охолоджувача для приміщень може бути непростим, а користувач дістає зовсім не те, на що очікував. Як правильно вибрати кондиціонер для дому — далі в матеріалі.

На що звертати увагу

У магазинах презентовано різні моделі, які відрізняються багатьма характеристиками. Щоб купити кондиціонери, які на 100 % підходять для конкретних приміщень, варто насамперед звернути увагу на тип. Їх усього два. Перший — спліт-система. Стандартна має зовнішній та внутрішній блоки. Це оптимальний варіант для окремих приміщень чи невеликих квартир. Мультиспліт складається з низки зовнішніх блоків, які під’єднуються до одного чи декількох внутрішніх. Це чудовий варіант для декількох приміщень одразу. Другий тип — мобільний кондиціонер. Візуально вони схожі на обігрівачі, у яких є гофротруба для відведення теплого повітря. Таку техніку не треба монтувати, проте є свої особливості. Наприклад, потрібне місце для виводу теплого повітря, і воно має бути знизу, тому просто закинути трубу у вікно не вийде, адже тепло заходитиме з вулиці.

Тип монтажу

Це актуально для спліт-систем. Розрізняють такі види:

  1. канальні;
  2. настінні;
  3. касетні;
  4. колонні;
  5. підлого-стельові.

Касетні та канальні для квартир не підходять, це промисловий варіант. Для будинку можна вибрати колонний кондиціонер, який зовні має вигляд великої шафи. Настінний пристрій встановлюють для окремих кімнат до 20 м². Підлогово-стельовий також підійде для таких приміщень, але має більше варіантів розміщення всередині.

Потужність під конкретні потреби

Є декілька особливостей, на які потрібно звернути увагу. Зазвичай потужність кондиціонера й рекомендації щодо того, у яких приміщеннях його розміщувати, будуть зазначені в описі моделі. Для «середньостатистичної» кімнати розміром 20 м² зі стелею до 3 м потрібно від 2 кВт. Більшу потужність варто вибирати за деяких умов. Наприклад, якщо вікна виходять на південь, у приміщенні багато електроприладів або часто бувають люди.

Додаткові функції

Техніка не тільки охолоджує, але й буває з функцією підігріву приміщення. Проте в інструкції варто перевіряти, за якої максимальної мінусової температури такий кондиціонер може працювати. Осушення — важлива функція для приміщень біля лісів та водойм та з вогким підвалом. Вона запобігає появі плісняви та неприємного запаху. Деякі сучасні кондиціонери мають також функцію зволоження, яка, навпаки, покращує занадто сухе повітря. Найсучасніші моделі можуть очищати мікроклімат завдяки окремим фільтрам, які вбирають пил, пух чи шерсть, пилок та різні запахи. Це великий плюс для алергіків, проте за такою технікою треба добре доглядати.

На правах реклами






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ