30.05.2024, 19:05
Як ідеально приготувати яйця: найкращі поради
Яйця часто включаються в списки корисних продуктів завдяки високому вмісту білків, вітамінів, мінералів та корисних жирів.
Однак, багато дієтологів вважають, що неправильно приготовані яйця можуть не лише втратити свою користь, а й нашкодити організму. Чи це дійсно так і як правильно готувати яйця, щоб отримувати від них лише користь, розповіли експерти видання Baazar.
Однозначної відповіді на це питання немає, адже користь і шкода яєць залежать від багатьох факторів. Наприклад, тривала термічна обробка — довге варіння або запікання — підвищує засвоюваність яєчного білка, який містить усі необхідні амінокислоти для організму.
Як ідеально зварити яйця
Проте, тривале нагрівання руйнує інші корисні речовини в яйцях. При довгому варінні, жарінні або запіканні яйця втрачають від 12% до 61% вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Щоб мінімізувати ці втрати, рекомендується використовувати вищі температури та коротший час приготування. Однак, це призводить до інтенсивного окислення холестерину, який міститься в жовтках, що може негативно вплинути на серцево-судинну систему.
Повністю уникнути розпаду корисних речовин або окислення холестерину неможливо, але можна вибрати способи приготування, які мінімізують шкоду. Фахівці радять обирати яйця, зварені круто, та яйця-пашот. Ці прості методи приготування не потребують високих температур або тривалої термічної обробки.
Любителям омлетів краще уникати додавання молока, вершків та інших молочних продуктів, оскільки це збільшує навантаження на серце. Замість цього варто додавати більше овочів, які допоможуть компенсувати втрачені вітаміни та антиоксиданти. Обсмажувати яйця рекомендується на сухій сковорідці або з використанням натуральних олій — топленої, оливкової чи кокосової — які не окислюються і не створюють додаткового навантаження на серце.
Про це повідомляє видання Патріоти України, patrioty.org.ua
Однозначної відповіді на це питання немає, адже користь і шкода яєць залежать від багатьох факторів. Наприклад, тривала термічна обробка — довге варіння або запікання — підвищує засвоюваність яєчного білка, який містить усі необхідні амінокислоти для організму.
Як ідеально зварити яйця
Проте, тривале нагрівання руйнує інші корисні речовини в яйцях. При довгому варінні, жарінні або запіканні яйця втрачають від 12% до 61% вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Щоб мінімізувати ці втрати, рекомендується використовувати вищі температури та коротший час приготування. Однак, це призводить до інтенсивного окислення холестерину, який міститься в жовтках, що може негативно вплинути на серцево-судинну систему.
Повністю уникнути розпаду корисних речовин або окислення холестерину неможливо, але можна вибрати способи приготування, які мінімізують шкоду. Фахівці радять обирати яйця, зварені круто, та яйця-пашот. Ці прості методи приготування не потребують високих температур або тривалої термічної обробки.
Любителям омлетів краще уникати додавання молока, вершків та інших молочних продуктів, оскільки це збільшує навантаження на серце. Замість цього варто додавати більше овочів, які допоможуть компенсувати втрачені вітаміни та антиоксиданти. Обсмажувати яйця рекомендується на сухій сковорідці або з використанням натуральних олій — топленої, оливкової чи кокосової — які не окислюються і не створюють додаткового навантаження на серце.
Про це повідомляє видання Патріоти України, patrioty.org.ua
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Микола ВОРХОЛА Переглядів: 1291Інші статті рубрики:
Готуємося до холодів: утеплюємо будинок
З наближенням осені багато хто замислюється про те, як зробити своє житло теплішим і комфортнішим перед зимовими холодами.
переглядів: 186
Коли додавати спеції, аби розкрити смак страви
Якщо використовувати спеції правильно, вони зможуть повністю розкрити смак готової страви.
переглядів: 177
Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Яблучний оцет – це не тільки корисний, але й смачний продукт, який можна приготувати власноруч, не витрачаючи кошти на покупку в магазині.
переглядів: 185
Рецепт простих і смачних пончиків із мінімумом інгридієнтів
Це може виявитися найшвидший і найпростіший рецепт приготування пончиків. Потрібні тільки 4 інгредієнти і мало часу, щоб зробити по-справжньому смачні пончики.
переглядів: 208
Сьогодні світло не планують відключати
Завтра, 16 вересня, заходи обмеження не прогнозуються.
переглядів: 192