Ми у Facebook
26.06.2024, 08:45

The Ukraine Tech Summit – гранти від Google та співпраця з українськими стартапами

Сергій Токарєв розповів, які питання піднімалися у Лондоні на The Ukraine Tech Summit

Нещодавно проведений саміт The Ukraine Tech Summit викликав неабиякий інтерес у впливових гравців світової техносфери. Подія відбулася у Лондоні та об’єднала багатьох представників відомих ІТ-компаній, фахівців, політиків та інвесторів. Спонсором міжнародного заходу виступили програма Google for Startups та інвестиційна група Roosh. Серед особливостей The Ukraine Tech Summit – вручення грантів на $ 100 000 українським стартапам. 

Про захід та його підсумки розповів на своїй сторінці Facebook Сергій Токарєв – ІТ-бізнесмен і партнер інвестиційної групи Roosh, яка займається розбудовою та масштабуванням tech-бізнесу. 

Головна мета та спікери The Ukraine Tech Summit

Саміт було започатковано задля стимулювання розвитку технологічної сфери в нашій державі. Серед головних завдань – допомога українським стартапам у виході на міжнародний ринок і налагодження співробітництва з топовими tech-компаніями.

Сергій Токарєв зазначив, що на заході було проведено панельні дискусії, присвяченні масштабуванню, управлінню та інвестуванню в українську технологічну екосистему. Учасники не лише слухали іменитих спікерів, а й взяли участь у пітч-сесіях.  

Серед виступаючих також був засновник Ukraine Tech Summit Владислав Базікалов, який зауважив наскільки важливо наразі зосередити зусилля на інвестуванні в українські технологічні стартапи. Він додав, що такий підхід забезпечить економічну стабільність та розвиток сектору під час військової агресії з боку рф. 

На панельній дискусії, яку було присвячено глобальному технологічному ринку, учасники говорили про взаємодію, розвиток нових напрямів і можливості до масштабування. Серед головних тез було зазначено, що зараз спостерігається значне зростання вартості стартап-екосистеми України. Сьогодні ця цифра становить € 28 млрд.

«Вже понад два роки Україна перебуває в умовах війни з росією, але вона змогла не лише вистояти, а й адаптуватися. Наші фахівці постійно працюють над створенням нових стартапів. Попри обстріли та блекаути вони продовжують генерувати та розвивати нові бізнеси», – наголошує ІТ-бізнесмен. 

Чого вдалося досягти 

Серед спікерів був присутній керівник програми Google for Startups у Центральній та Східній Європі Міхал Крамарж. Він розповів про головну перевагу України перед іншими країнами Європи. У виступі йшлося про регулювання європейського ринку, яке не лише допомагає технологічній екосистемі, а й сповільнює його. 

«Ринок ЄС підпорядковується суворим правилам і має безліч обмежень. Звісно, це має свої переваги, але також є і мінуси. В свою чергу українські компанії зараз мають унікальну можливість швидко тестувати найрізноманітніші технологічні рішення», – пояснює Крамарж. 

Додатково спікер розповів про дев’ять стартапів, які доєдналися до Google for Startups Ukraine Support Fund. Серед них є такі, як:

  • Eddy – платформа для освітніх закладів;

  • Carbominer – екологічний стартап, який займається розробкою технології для уловлювання CO2 з повітря;

  • Clearly – пошукова платформа для запису до психотерапевта;

  • Ailand Systems – розробник автономних дронів для локалізації мін;

  • Uspacy – цифровий простір для комунікацій між співробітниками компаній;

  • Eventmate – платформа для організації івентів;

  • Natatively – розробка, яка дає можливість із сайту швидко зробити застосунок;

  • BazaIT – платформа для рекрутерів;

  • Spendbase – інтернет-магазин, який дозволяє оптимізувати витрати на хмарні сервіси та програмне забезпечення.

Зі слів Міхала Крамаржа, фонд було створено у партнерстві з найбільшим українським акселератором 1991. Стартапи, які стали учасниками Google for Startups Ukraine Support Fund, отримали гранти у розмірі $ 100 000, а також експертну підтримку від Google.

Під час дискусій безліч спікерів наголошували на тому, що незважаючи на виклики, Україна вже стала цінним партнером і частиною європейського технологічного ринку. А повномасштабне вторгнення рф виступило каталізатором для генерації багатьох tech-напрямів.

Також серед спікерів був присутній головний редактор глобального медіа TechCrunch Майк Бутчер, який був вражений якістю наших стартапів.

«Вже довгий час британські підприємці співпрацюють з фахівцями з України. Завдяки цьому Велика Британія отримує багато користі, починаючи від SaaS і закінчуючи кліматичними технологіями», – додав Бутчер. 






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ