Ми у Facebook
28.09.2024, 11:49

Як вберегти свій акаунт у популярному месенджері від зламу

Зловмисники зламують облікові записи користувачів месенджерів, розсилаючи контактам потерпілих фішингові посилання з повідомленнями про отримання грошової допомоги від держави або міжнародних організацій. У такий спосіб шахраї отримують банківські дані своїх жертв.
Аферисти знаходять потенційних жертв на відомій онлайн-платформі в Україні, представляючись співробітниками маркетплейсу. Вони надсилають продавцям у месенджері повідомлення з проханням підтвердити публікацію оголошення, надіславши код, отриманий начебто від платформи.

Насправді цей код використовується для авторизації в акаунті месенджера на іншому пристрої, що дозволяє злочинцям отримати повний доступ до облікового запису продавця. Після цього вони розсилають повідомлення зі списку контактів потерпілого, додаючи до них фішингове посилання на "фінансову допомогу".



Перейшовши за таким посиланням, користувач вводить дані для доступу до інтернет-банкінгу або інформацію про банківську карту (номер, термін дії та CVV-код). Здобувши ці дані, зловмисники отримують доступ до рахунку та знімають усі наявні кошти, включаючи кредитні ліміти, на свої рахунки.

Кіберполіція застерігає громадян не надавати свої банківські дані чи коди підтвердження стороннім особам. Важливо пам’ятати, що офіційна інформація про фінансову допомогу публікується виключно на офіційних ресурсах держави або міжнародних організацій. Тому варто перевіряти джерела та не довіряти сумнівним повідомленням у месенджерах.

Кіберполіція також рекомендує використовувати двофакторну автентифікацію для захисту своїх облікових записів і уникнення шахрайства.

За повідомленням з Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Найпопулярніші схеми кібершахрайства у 2024. Як [url]вберегтися[/url] від шахрайства при продажу товарів онлайн: поради від кіберполіції.





На правах реклами