Ми у Facebook
24.07.2024, 20:30

Що ще можна посадити у липні?

Фото: hospodar.ua

Головні весняні роботи уже минули, але у липні ще можна посадити деякі рослини, які восени потішать врожаєм.
Ось, що ще можна садити у липні.

Редиска



Вже через 25-30 днів після посадки можна збирати врожай редиски. Вона швидко росте і має короткий вегетаційний період, стійка до хвороб і дає врожай кілька разів за сезон. Насіння висаджують на глибину 1-1,5 см з дистанцією 2-3 см між рослинами. Грядка повинна бути в півтіні. Регулярний полив забезпечує, щоб коренеплоди не були гіркими.


Листовий салат



Листовий салат можна висаджувати влітку, адже він стійкий до стрілкування, має короткий вегетаційний період і витримує спеку. Цю культуру можна вирощувати навіть на балконі. Насіння висаджують на глибину 0,5-1 см з інтервалом 15-20 см між рослинами. Грунт повинен бути пухким і вологим. Салат краще росте на добре освітлених ділянках, але в спеку його слід захищати від прямих сонячних променів.

Броколі



Броколі добре росте влітку і дає врожай у вересні. Вона не потребує особливих умов для вирощування. Насіння висаджують на глибину 1-1,5 см з інтервалом 40-50 см між рослинами. Броколі краще росте на сонячних ділянках у вологому грунті. Регулярний полив важливий, але слід уникати застою води. Через 60-70 днів після посадки можна збирати врожай.

Шпинат



Для шпинату знайдіть відповідне місце. Замочіть насіння у воді на кілька годин, після чого посійте і через тиждень очікуйте сходів. Ще через два тижні можна збирати врожай.


Рукола



Насіння руколи проростає вже на 5-6-й день. Для цієї культури потрібен родючий і вологий грунт. Молоді листочки особливо смачні та ніжні.

Бобові



У липні ще не пізно садити бобові культури. Горох, квасоля і боби швидко достигають і є холодостійкими. Насіння слід попередньо замочити на 10-12 годин, а грядку добре полити. Квасолю можна висадити прямо в теплицю з томатами або огірками.

Про це повідомляє видання Сільський господар, hospodar.ua.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ