Ми у Facebook
01.08.2024, 13:03

Які православні свята будуть у серпні

Упродовж серпня відзначають кілька великих церковних свят на честь Спасителя Господа нашого Ісуса Христа. Ці свята є дуже шанованими в нашому українському народі.
Найперше велике свято серпня вже 1 числа: Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього. А ще на цей же день припадає вшанування пам’яті семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії та учителя Єлеазара. 1 серпня також розпочинаємо двотижневий Успенський піст.

6 серпня – Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. У це свято за традицією звершуватимемо освячення яблук та інших плодів, що достигли, задля благословення врожаю та у подяку Богу за подані нам від землі блага.




Успіння Пресвятої Богородиці відзначатимемо 15 серпня. А наступного дня – Перенесення з Едеси до Константинополя нерукотворного образа (убруса) Господа нашого Ісуса Христа. Воно вшановує важливу подію: чудесне створення першої в історії ікони Ісуса Христа через дотик Його обличчя до полотняної тканини.

Що це за святого Маковія сьогодні

В кінці місяця – Собор преподобних отців Києво-Печерських, в Дальніх печерах спочилих (28 серпня) і Усікновення глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана (29 серпня). В день мученицької смерті Іоана Предтечі Церквою встановлений суворий одноденний піст.

Про це йдеться на офіційній сторінці Православної церкви України.

"Нехай за молитвами Пречистої Діви Марії, за заступництвом всіх святих Господь подає нам те, що буде на благо!" - ідеться у повідомленні.





На правах реклами